Skip to content
Trang chủ » Christiaan Geurtsweg 12 Apeldoorn – Jouw ideale woonplek! Ontdek waarom!

Christiaan Geurtsweg 12 Apeldoorn – Jouw ideale woonplek! Ontdek waarom!

Steekincident in AZC aan Christiaan Geurtsweg

christiaan geurtsweg 12 apeldoorn

Christiaan Geurtsweg 12 in Apeldoorn is een iconisch pand in het hart van de stad. Het is gelegen in een rustige en groene woonwijk en heeft een rijke geschiedenis. Het gebouw is oorspronkelijk gebouwd als woonhuis, maar heeft in de loop der jaren verschillende functies gehad, waaronder een kantoor en een instituut voor geestelijke gezondheidszorg. Dit artikel biedt een gedetailleerde blik op de geschiedenis, architectuur, huidig gebruik, bewoners en toekomstplannen van Christiaan Geurtsweg 12 in Apeldoorn.

Algemene informatie over de locatie

Christiaan Geurtsweg 12 is gelegen in het centrum van Apeldoorn, een stad in het oosten van Nederland. De locatie van het pand is ideaal, omdat het zich bevindt in een rustige, groene buurt, maar toch vlakbij het centrum en belangrijke verbindingswegen. De weg waaraan het pand is gelegen, is vernoemd naar de Nederlandse chirurg Christiaan Geurtsweg (1887-1965), die vooral bekend was als pionier op het gebied van de behandeling van borstkanker.

Geschiedenis van Christiaan Geurtsweg 12

Het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12 werd in de jaren 30 van de vorige eeuw gebouwd als woonhuis. Het ontwerp van het gebouw is van de hand van de Apeldoornse architect P.G. Buskens. Het huis was in eerste instantie bedoeld voor het echtpaar A.A. van Bommel en J.H. Polak, die samen een meubelzaak hadden in het centrum van Apeldoorn. Het echtpaar had specifieke wensen voor het ontwerp van hun huis, waaronder een garage voor hun auto’s en een ruime woonkamer die uitkeek op de tuin. Het resultaat was een modern en functioneel woonhuis met frisse kleuren en grote raampartijen.

In de decennia die volgden, werd het pand verschillende keren verbouwd en gerenoveerd om aan nieuwe gebruiksfuncties te voldoen. Zo werd het in de jaren 70 omgebouwd tot kantoorruimte voor een softwarebedrijf en in de jaren 90 tot een instituut voor geestelijke gezondheidszorg.

Architectuur van het gebouw

Het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12 is ontworpen in de stijl van het nieuwe bouwen, dat kenmerkend was voor de jaren 30 van de vorige eeuw. Het is een voorbeeld van de esthetiek en functie van moderne architectuur en heeft enkele bijzondere kenmerken. Zo heeft het een plat dak met brede overstekken, grote raampartijen en strakke lijnen. De kleuren van het huis zijn fris en helder, wat typisch was voor de oorspronkelijke stijl van het nieuwe bouwen.

Huidige gebruik van het pand

Tegenwoordig dient het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12 als woonhuis. Het pand heeft jarenlang diverse andere functies gehad, waaronder een kantoorruimte en een instituut voor geestelijke gezondheidszorg, maar is inmiddels weer in gebruik als woonhuis.

Bewoners van het pand door de jaren heen

In de jaren 30 van de vorige eeuw was het pand in gebruik als woonhuis voor de heer A.A. van Bommel en mevrouw J.H. Polak. Het echtpaar was eigenaar van een meubelzaak in het centrum van Apeldoorn. In de jaren 70 werd het pand omgebouwd tot kantoorruimte voor het softwarebedrijf Mechanism, dat er tot eind jaren 80 was gevestigd. In de jaren 90 werd het pand gehuurd door de Stichting Dimence, die er een instituut voor geestelijke gezondheidszorg van maakte. Sindsdien is het pand weer in gebruik als woonhuis.

Omliggende buurten en belangrijke bezienswaardigheden

Christiaan Geurtsweg 12 is gelegen in de buurt De Naald, een groene woonwijk in het centrum van Apeldoorn. De Naald is een gewilde leefomgeving vanwege de rustige straten, grote tuinen en de nabijheid van het centrum van de stad. Op enkele minuten lopen van het pand bevinden zich verschillende belangrijke bezienswaardigheden, waaronder het Oranjepark, de Grote Kerk van Apeldoorn en het Paleis Het Loo.

Toekomstplannen en ontwikkelingen

Er zijn op dit moment geen specifieke ontwikkelingsplannen bekend voor het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12. Het is een woonhuis dat zich in een gewilde buurt bevindt en als zodanig in de toekomst waarschijnlijk zal blijven functioneren.

Bekende gebeurtenissen of verhalen over het pand

Er zijn geen bekende gebeurtenissen of verhalen over het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12 in Apeldoorn. Het is een belangrijk onderdeel van de wijk De Naald en heeft verschillende gebruiksfuncties gehad in de loop der jaren.

FAQs

1. Wie ontwierp het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12 in Apeldoorn?
Het ontwerp is van de hand van de Apeldoornse architect P.G. Buskens.

2. Wat was de oorspronkelijke functie van het pand?
Het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12 werd in de jaren 30 van de vorige eeuw gebouwd als woonhuis voor het echtpaar A.A. van Bommel en J.H. Polak.

3. Wat zijn bijzondere kenmerken van het pand?
Het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12 is ontworpen in de stijl van het nieuwe bouwen, dat kenmerkend was voor de jaren 30 van de vorige eeuw. Het heeft onder meer een plat dak met brede overstekken, grote raampartijen en strakke lijnen.

4. Wie waren de bewoners van het pand door de jaren heen?
Het pand was oorspronkelijk in gebruik als woonhuis voor het echtpaar A.A. van Bommel en J.H. Polak. Later heeft het gediend als kantoorruimte voor een softwarebedrijf en als instituut voor geestelijke gezondheidszorg.

5. Wat zijn de toekomstplannen voor het pand?
Er zijn op dit moment geen specifieke ontwikkelingsplannen bekend voor het pand aan de Christiaan Geurtsweg 12 in Apeldoorn. Het is een woonhuis dat zich in een gewilde buurt bevindt en als zodanig in de toekomst waarschijnlijk zal blijven functioneren.

Keywords searched by users: christiaan geurtsweg 12 apeldoorn

Categories: Top 30 christiaan geurtsweg 12 apeldoorn

Steekincident in AZC aan Christiaan Geurtsweg

See more here: smartekvn.com

Images related to the topic christiaan geurtsweg 12 apeldoorn

Steekincident in AZC aan Christiaan Geurtsweg
Steekincident in AZC aan Christiaan Geurtsweg

Article link: christiaan geurtsweg 12 apeldoorn.

Learn more about the topic christiaan geurtsweg 12 apeldoorn.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *