Skip to content
Trang chủ » Christiaan de Wetstraat in Gouda: De beste plek om te wonen? Ontdek het hier!

Christiaan de Wetstraat in Gouda: De beste plek om te wonen? Ontdek het hier!

Christiaan de wetstraat Gouda

christiaan de wetstraat gouda

Christiaan de Wetstraat in Gouda: Een Overzicht

Christiaan de Wetstraat is een van de populaire straten in Gouda. Deze straat is genoemd naar de Boer-generaal Christiaan Rudolph de Wet, die in 1901 in de Tweede Boerenoorlog streed tegen het Britse leger. De straat bevindt zich in de wijk Kort Haarlem en verbindt de straten Thorbeckelaan en Doelenstraat. Christiaan de Wetstraat is een belangrijke straat in Gouda, omdat het verschillende belangrijke locaties huisvest, zoals scholen, winkels, diensten, enz.

Locatie van Christiaan de Wetstraat in Gouda

De Christiaan de Wetstraat bevindt zich in de wijk Kort Haarlem in Gouda. Het is een straat van ongeveer 360 meter lang en loopt van de Doelenstraat in het oosten naar de Thorbeckelaan in het westen. De straat bevindt zich op ongeveer 1,5 km afstand van het centrum van Gouda en maakt deel uit van een dichtbevolkt woongebied. Door de centrale ligging en de nabijheid van verschillende belangrijke locaties is de straat zeer populair bij bewoners en bezoekers van Gouda.

Geschiedenis van Christiaan de Wetstraat in Gouda

Christiaan de Wetstraat is in 1953 vernoemd naar Christiaan Rudolph de Wet. Hij was een Boer-generaal die in 1901 streed tegen het Britse leger tijdens de Tweede Boerenoorlog. Na de oorlog schreef hij verschillende boeken over zijn ervaringen en werd hij een populaire figuur onder de Boerse bevolking. In 1902 werd hij zelfs een van de oprichters van de Verenigde Partij, die zich verzette tegen de Britse overheersing.

De straat zelf is ontstaan tijdens de stadsuitbreiding in de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. In die tijd werden verschillende woonwijken ontwikkeld om de groeiende bevolking van Gouda te huisvesten. De wijk Kort Haarlem was een van die wijken en werd ontwikkeld in de jaren 50. Christiaan de Wetstraat was een van de belangrijke straten in deze wijk en vormde de verbinding tussen de verschillende delen van Kort Haarlem.

Vastgoedprijzen in Christiaan de Wetstraat in Gouda

De vastgoedprijzen in Christiaan de Wetstraat zijn relatief hoog in vergelijking met andere straten in Gouda. Dit is te danken aan de centrale ligging en de beschikbaarheid van verschillende belangrijke locaties in de buurt. De meeste huizen in Christiaan de Wetstraat zijn tussen de 150 en 200 vierkante meter groot en beschikken over 3 of 4 slaapkamers. De gemiddelde vraagprijs voor een huis in Christiaan de Wetstraat is momenteel ongeveer € 400.000, met een gemiddelde vierkante meterprijs van € 2.500. Dit maakt de straat tot een van de duurdere woongebieden in Gouda.

Winkelgebieden en winkelcentra rondom Christiaan de Wetstraat in Gouda

Christiaan de Wetstraat heeft verschillende winkels en diensten in de buurt. Direct aan de straat liggen bijvoorbeeld een Albert Heijn en een Kruidvat. Ook zijn er verschillende kapsalons en cafetaria’s te vinden in de omgeving.

Op korte afstand van Christiaan de Wetstraat bevindt zich winkelcentrum Bloemendaal. Dit winkelcentrum heeft meer dan 70 winkels en horecagelegenheden en ligt op minder dan 1 km afstand van de straat. Hier vindt u verschillende grote winkelketens zoals H&M, Primark en Mediamarkt, maar ook lokale winkels zoals een kaaswinkel en een ambachtelijke bakkerij. Ook zijn er verschillende restaurants en cafés te vinden in het winkelcentrum.

Naast winkelcentrum Bloemendaal is er ook winkelcentrum Goverwelle in de buurt. Dit winkelcentrum ligt op ongeveer 2 km afstand van Christiaan de Wetstraat en heeft meer dan 50 winkels, waaronder supermarkten zoals Jumbo en Aldi, maar ook een bibliotheek en een sportschool.

Scholen en Onderwijsinstellingen rondom Christiaan de Wetstraat in Gouda

Christiaan de Wetstraat heeft verschillende scholen in de buurt. Zo bevindt zich aan de Thorbeckelaan basisschool de Goudakker. Deze school heeft ongeveer 300 leerlingen en biedt onderwijs aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Ook bevindt zich op korte afstand van Christiaan de Wetstraat de middelbare school het Coornhert Gymnasium. Dit is een van de populairste scholen in de omgeving en biedt onderwijs aan leerlingen van 12 tot 18 jaar. De school heeft een sterke academische reputatie en biedt verschillende richtingen aan, zoals gymnasium, atheneum en havo.

Andere scholen in de buurt zijn bijvoorbeeld De Klaverweide (basisschool) en De Groen van Prinstererschool (speciaal onderwijs). Beide scholen bevinden zich op minder dan 1 km afstand van Christiaan de Wetstraat.

Openbaar Vervoer en Verkeerssituatie rond Christiaan de Wetstraat in Gouda

Christiaan de Wetstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Zo bevindt zich op ongeveer 500 meter afstand het treinstation Gouda Noord. Vanaf hier rijden treinen naar verschillende bestemmingen, zoals Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Ook stoppen er verschillende bussen in de buurt van Christiaan de Wetstraat, zoals buslijn 180 (Gouda – Uithoorn) en buslijn 175 (Gouda – Zoetermeer).

De verkeerssituatie rond Christiaan de Wetstraat is relatief rustig. De straat zelf is een 30 km/uur zone en wordt voornamelijk gebruikt door bewoners van de wijk. Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt en de straat is goed bereikbaar met de auto. Wel kan het in sommige delen van de wijk druk zijn tijdens de spitsuren, vooral op de Thorbeckelaan en Raam.

FAQs over Christiaan de Wetstraat in Gouda

1. Wat maakt Christiaan de Wetstraat een populaire Woonlocatie?

Christiaan de Wetstraat is populair vanwege de centrale ligging en de beschikbaarheid van verschillende belangrijke locaties in de buurt, zoals winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook zijn de vastgoedprijzen relatief hoog in vergelijking met andere straten in Gouda, wat aangeeft dat er veel vraag is naar huizen in deze straat.

2. Zijn er voldoende scholen in de buurt van Christiaan de Wetstraat?

Ja, er zijn verschillende scholen in de buurt van Christiaan de Wetstraat te vinden, zowel basisscholen als middelbare scholen. Voorbeelden zijn basisschool De Goudakker en het Coornhert Gymnasium.

3. Zijn er goede winkels in de buurt van Christiaan de Wetstraat?

Ja, er zijn verschillende winkels in de buurt van Christiaan de Wetstraat, zoals een Albert Heijn en een Kruidvat, maar ook winkelcentrum Bloemendaal en Goverwelle zijn in de buurt te vinden.

4. Is Christiaan de Wetstraat een veilige woonlocatie?

Over het algemeen is Christiaan de Wetstraat een veilige woonlocatie. Er zijn weinig problemen met criminaliteit of onveiligheid in de buurt. Wel kan het druk zijn tijdens de spitsuren op de omliggende straten, zoals Thorbeckelaan en Raam.

5. Is Christiaan de Wetstraat goed bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, Christiaan de Wetstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er bevindt zich op ongeveer 500 meter afstand het treinstation Gouda Noord en er zijn verschillende buslijnen in de buurt te vinden.

Keywords searched by users: christiaan de wetstraat gouda

Categories: Top 51 christiaan de wetstraat gouda

Christiaan de wetstraat Gouda

See more here: smartekvn.com

Images related to the topic christiaan de wetstraat gouda

Christiaan de wetstraat Gouda
Christiaan de wetstraat Gouda

Article link: christiaan de wetstraat gouda.

Learn more about the topic christiaan de wetstraat gouda.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *