Skip to content
Trang chủ » Charlotte de Bourbonlaan Rotterdam: Ontdek deze groene oase in het hart van de stad en verken de verborgen parels [CTA: Kom meer te weten!]

Charlotte de Bourbonlaan Rotterdam: Ontdek deze groene oase in het hart van de stad en verken de verborgen parels [CTA: Kom meer te weten!]

Te Koop - Charlotte de Bourbonlaan 23b Rotterdam

charlotte de bourbonlaan rotterdam

Charlotte de Bourbonlaan Rotterdam: een mooie en rustige straat om te wonen

De Charlotte de Bourbonlaan in Rotterdam is een woonstraat waar vele mensen graag zouden willen wonen. Deze mooie en rustige straat in de wijk Schiebroek heeft veel te bieden op het gebied van wonen, winkelen, ontspanning en recreatie. Bovendien is het een ideale locatie voor wie werkt in of rond Rotterdam. Hieronder lees je meer over de charme van Charlotte de Bourbonlaan en wat deze straat allemaal te bieden heeft.

Algemene informatie over Charlotte de Bourbonlaan

Charlotte de Bourbonlaan is een straat in Rotterdam-Noord, in de wijk Schiebroek. De straat is vernoemd naar Charlotte de Bourbon (1546-1582), de tweede vrouw van Willem van Oranje. De Charlotte de Bourbonlaan heeft een lengte van slechts 300 meter en is huisnummer 2 tot en met 32 en 1 tot en met 35 te vinden. De woningprijzen variëren tussen de €400.000 en €700.000. Mensen die graag in Charlotte de Bourbonlaan willen wonen, moeten rekening houden met aanzienlijk hogere vastgoedprijzen vergeleken met de rest van Rotterdam.

Woningen en voorzieningen op Charlotte de Bourbonlaan

Op de Charlotte de Bourbonlaan staan voornamelijk eengezinswoningen, die bestaan uit twee of drie verdiepingen en die meestal een eigen tuin hebben. De woningen zijn goed onderhouden en hebben vaak karakteristieke details, die het straatbeeld extra charme geven. Het grootste deel van de woningen aan de Charlotte de Bourbonlaan zijn gebouwd in de jaren 30 en 40. Dit betekent dat de woningen een klassieke bouwstijl hebben en een tijdloze allure uitstralen. Mocht u een woning willen kopen in deze straat dan is het belangrijk om te weten dat de huizen een stuk groter zijn vergeleken met gemiddelde huizen in Rotterdam. Wanneer u wandelt door deze straat, ziet u veel groen en her en der speelplaatsen voor kinderen.

Ook op het gebied van voorzieningen heeft de Charlotte de Bourbonlaan veel te bieden. Er zijn verschillende winkels te vinden, zoals een supermarkt, een bakker en een slager. Daarnaast zijn er diverse restaurants en cafés, die leuke plekken zijn om iets te drinken. In de directe omgeving vind je een sportschool en verschillende gezondheidscentra. De buurt is opmerkelijk rustig en veilig.

Bereikbaarheid van Charlotte de Bourbonlaan

Charlotte de Bourbonlaan is goed bereikbaar vanuit het centrum van Rotterdam en andere locaties in de regio. Er zijn verschillende bus- en tramhaltes te vinden in de buurt, waarmee je snel en gemakkelijk naar verschillende bestemmingen kunt reizen. Tram 25 brengt u bijvoorbeeld naar het stadscentrum binnen 15 minuten. Met de auto ben je binnen enkele minuten op de A13, A16 en A20. Vanaf Rotterdam centraal station ben je er ook binnen 25 minuten met de tram.

Geschiedenis van de straatnaam

De Charlotte de Bourbonlaan is vernoemd naar Charlotte de Bourbon, de tweede vrouw van Willem van Oranje. Charlotte de Bourbon was een prinses uit een adellijk Frans geslacht en trouwde in 1575 met Willem van Oranje. Het huwelijk was van groot politiek belang en werd gesloten om de banden tussen de Nederlanden en Frankrijk te versterken. Helaas was het huwelijk niet gelukkig en in 1582 pleegde Charlotte de Bourbon zelfmoord. De straatnaam herinnert aan deze belangrijke historische periode.

Architectuur en bouwstijlen op Charlotte de Bourbonlaan

De woningen aan de Charlotte de Bourbonlaan hebben een klassieke bouwstijl die typisch is voor de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Dit betekent dat de woningen kenmerken hebben zoals bakstenen gevels, erkers en details van hout of natuursteen. Veel woningen in de straat zijn gerenoveerd en hebben een moderne en luxueuze uitstraling gekregen.

Buurt en omgeving van Charlotte de Bourbonlaan

De buurt rond de Charlotte de Bourbonlaan is rustig en groen. Er zijn verschillende parken in de omgeving waar je heerlijk kunt wandelen of sporten. Het Berg- en Broekpark biedt bijvoorbeeld een mooie combinatie van groen en water, terwijl het Plaswijckpark ideaal is voor gezinnen met jonge kinderen. Ook Het Melanchton Park is een mooie locatie om heerlijk te wandelen.

Daarnaast zijn er in de omgeving van de Charlotte de Bourbonlaan verschillende winkelcentra te vinden, zoals het winkelcentrum Schiebroek, waar je terecht kunt voor alle dagelijkse benodigdheden. Het centrum van Rotterdam is binnen enkele minuten te bereiken en biedt ontzettend veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Recreatie en groen in de omgeving van Charlotte de Bourbonlaan

De omgeving rondom Charlotte de Bourbonlaan heeft veel te bieden op het gebied van groen en recreatie. Zo zijn er verschillende mooie parken te vinden in de buurt, waar je heerlijk kunt wandelen, sporten of picknicken. Het Berg- en Broekpark, het Plaswijckpark en Het Melanchton Park zijn slechts enkele van de vele parken die je in de buurt kunt vinden.

Daarnaast biedt de omgeving rond Charlotte de Bourbonlaan veel mogelijkheden om te fietsen of te wandelen. Er zijn verschillende fietsroutes en wandelroutes uitgestippeld die door de prachtige omgeving van Rotterdam-Noord en daarbuiten lopen. Zo kun je bijvoorbeeld de fietsroute volgen die door de Kralingse Plas naar de Maasvlakte leidt.

Voorzieningen en diensten in de nabije omgeving van Charlotte de Bourbonlaan

In de nabije omgeving van Charlotte de Bourbonlaan zijn er diverse voorzieningen en diensten te vinden. Zo zijn er verschillende supermarkten, bakkers, slagers en andere winkels in de buurt, waar je terecht kunt voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast zijn er diverse gezondheidscentra en sportscholen te vinden, waar je terecht kunt om te werken aan je gezondheid.

Ook op het gebied van onderwijs is er voldoende keuze in de omgeving van Charlotte de Bourbonlaan. Er zijn verschillende basisscholen en middelbare scholen te vinden in de buurt en er is zelfs een Internationale School te vinden. Hierdoor is de straat ook een aantrekkelijke locatie voor gezinnen met kinderen.

Woningen en vastgoedprijzen op Charlotte de Bourbonlaan

De woningen aan de Charlotte de Bourbonlaan zijn duurder dan gemiddelde huizen in Rotterdam. Dit heeft voornamelijk te maken met de grootte van de woningen. Gemiddeld zijn de huizen aan deze straat een stuk groter dan de gemiddelde huizen in Rotterdam. Ook zijn de woningen overwegend goed onderhouden en hebben ze karakteristieke details die het straatbeeld extra charme geven.

De vastgoedprijzen variëren tussen de €400.000 en €700.000. De prijzen zijn consequent gestegen in de afgelopen jaren vanwege de toenemende vraag naar wonen in Rotterdam-Noord.

FAQs

1. Hoe lang is Charlotte de Bourbonlaan?

Charlotte de Bourbonlaan heeft een lengte van slechts 300 meter.

2. Waar ligt Charlotte de Bourbonlaan?

Charlotte de Bourbonlaan ligt in Rotterdam-Noord, in de wijk Schiebroek.

3. Wat voor soort woningen zijn er te vinden op Charlotte de Bourbonlaan?

Op de Charlotte de Bourbonlaan staan voornamelijk eengezinswoningen, die bestaan uit twee of drie verdiepingen en die meestal een eigen tuin hebben.

4. Wat is de geschiedenis achter de straatnaam?

De Charlotte de Bourbonlaan is vernoemd naar Charlotte de Bourbon, de tweede vrouw van Willem van Oranje.

5. Wat is er te vinden in de omgeving van Charlotte de Bourbonlaan?

De buurt rond de Charlotte de Bourbonlaan is rustig en groen. Er zijn verschillende parken in de omgeving waar je heerlijk kunt wandelen of sporten. Daarnaast zijn er verschillende winkelcentra te vinden, zoals het winkelcentrum Schiebroek.

6. Zijn er scholen te vinden in de buurt van Charlotte de Bourbonlaan?

Ja, er zijn verschillende basisscholen en middelbare scholen te vinden in de buurt van Charlotte de Bourbonlaan. Tevens is er een internationale school te vinden.

7. Wat zijn de vastgoedprijzen op Charlotte de Bourbonlaan?

De vastgoedprijzen variëren tussen de €400.000 en €700.000. Prijzen blijven stijgen. Dit komt door de toenemende vraag naar wonen in Rotterdam-Noord.

Keywords searched by users: charlotte de bourbonlaan rotterdam

Categories: Top 50 charlotte de bourbonlaan rotterdam

Te Koop – Charlotte de Bourbonlaan 23b Rotterdam

See more here: smartekvn.com

Images related to the topic charlotte de bourbonlaan rotterdam

Te Koop - Charlotte de Bourbonlaan 23b Rotterdam
Te Koop – Charlotte de Bourbonlaan 23b Rotterdam

Article link: charlotte de bourbonlaan rotterdam.

Learn more about the topic charlotte de bourbonlaan rotterdam.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *