Skip to content
Trang chủ » Charlotte de Bourbonlaan 2: Ontdek dit prachtige herenhuis – Klik hier voor meer informatie!

Charlotte de Bourbonlaan 2: Ontdek dit prachtige herenhuis – Klik hier voor meer informatie!

Te koop  Charlotte de Bourbonlaan 76, Rotterdam

charlotte de bourbonlaan 2

Charlotte de Bourbonlaan 2: Een Historisch Pand met een Culturele Betekenis

Locatie en omgeving van Charlotte de Bourbonlaan 2
Charlotte de Bourbonlaan 2 is gelegen in het Prinses Irenebuurt van Amsterdam-Zuid. De buurt wordt gekenmerkt door brede straten, ruime villa’s en veel groen. De locatie van het pand is gunstig, omdat het dichtbij het Vondelpark en de Zuidas gelegen is. In de buurt zijn verschillende winkels, restaurants en scholen te vinden, wat het tot een aantrekkelijke plek maakt om te wonen.

Geschiedenis van Charlotte de Bourbonlaan 2
Het pand werd in 1915 gebouwd door architect Jan Frederik Staal in opdracht van de familie Van Loon. Het huis kwam in 1920 in handen van Charlotte de Bourbon, de dochter van prins Hendrik der Nederlanden en Prinses Marie van Pruisen. Charlotte de Bourbon woonde er samen met haar man, graaf Marc de Chaponay, tot haar overlijden in 1974.

Kenmerken van het gebouw
Charlotte de Bourbonlaan 2 is een ruim huis met een oppervlakte van 485 vierkante meter, verdeeld over drie verdiepingen. Het pand heeft een mooie voorgevel met een breed portiek en een balkon. De gevel wordt gekenmerkt door de vele ramen en de klassieke, symmetrische indeling. Het huis heeft een grote tuin en een ruime oprit met parkeergelegenheid voor meerdere auto’s.

Architectuur en bouwstijl van Charlotte de Bourbonlaan 2
Het pand is gebouwd in de Neo-Hollandse Renaissancestijl, wat kenmerkend is voor de Amsterdamse School. Deze stijl werd voornamelijk gebruikt voor villa’s en landhuizen in de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en natuursteen en hoge plafonds met veel lichtinval.

Bewoners van Charlotte de Bourbonlaan 2
Na Charlotte de Bourbon hebben verschillende families het pand bewoond. In de jaren tachtig en negentig was het pand in bezit van de Zuid-Afrikaanse ambassade. In 2004 kwam het pand in handen van vastgoedondernemer Eddy de Kroes, die het pand grondig liet renoveren. Sindsdien heeft het pand verschillende huurders gehad, waaronder een advocatenkantoor en een particulier die het pand als kantoorruimte gebruikte.

Huidige functie van Charlotte de Bourbonlaan 2
Op dit moment is het pand te huur als kantoorruimte. Het pand is volledig gerenoveerd en voorzien van moderne, luxe voorzieningen zoals airconditioning, vloerverwarming en een alarmsysteem. Het pand is geschikt voor verschillende soorten bedrijven, van advocatenkantoren tot startups.

Toekomstplannen voor Charlotte de Bourbonlaan 2
Er zijn nog geen concrete plannen voor de toekomst van het pand. Het pand is nog steeds in bezit van Eddy de Kroes en wordt verhuurd als kantoorruimte. Het is mogelijk dat het pand in de toekomst verkocht wordt, of dat er andere plannen voor het pand ontstaan.

Culturele betekenis van Charlotte de Bourbonlaan 2
Charlotte de Bourbonlaan 2 heeft een belangrijke culturele betekenis voor Amsterdam-Zuid. Het pand is een voorbeeld van de Neo-Hollandse Renaissancestijl en laat zien hoe de Amsterdamse School in het begin van de twintigste eeuw werd toegepast. Het pand heeft ook een historische betekenis, vanwege de voormalige bewoonster Charlotte de Bourbon. Zij was een bekende persoonlijkheid in Amsterdam-Zuid en had connecties met de Nederlandse koninklijke familie. Het pand is in de loop der jaren verschillende keren gerenoveerd en staat nu in volle glorie te schitteren in de Prinses Irenebuurt.

FAQs:
Q: Wie heeft Charlotte de Bourbonlaan 2 gebouwd?
A: Charlotte de Bourbonlaan 2 is in 1915 gebouwd door architect Jan Frederik Staal in opdracht van de familie Van Loon.

Q: Wie heeft er in Charlotte de Bourbonlaan 2 gewoond?
A: Charlotte de Bourbon, de dochter van prins Hendrik der Nederlanden en Prinses Marie van Pruisen, heeft in het pand gewoond samen met haar man graaf Marc de Chaponay. In de jaren tachtig en negentig was het pand in bezit van de Zuid-Afrikaanse ambassade. In 2004 kwam het pand in handen van vastgoedondernemer Eddy de Kroes.

Q: Wat is de architectuur en bouwstijl van Charlotte de Bourbonlaan 2?
A: Het pand is gebouwd in de Neo-Hollandse Renaissancestijl, wat kenmerkend is voor de Amsterdamse School. De stijl kenmerkt zich door het gebruik van natuurlijke materialen zoals baksteen, hout en natuursteen en hoge plafonds met veel lichtinval.

Q: Wat is de huidige functie van Charlotte de Bourbonlaan 2?
A: Op dit moment is het pand te huur als kantoorruimte. Het pand is volledig gerenoveerd en voorzien van moderne, luxe voorzieningen zoals airconditioning, vloerverwarming en een alarmsysteem.

Q: Wat zijn de toekomstplannen voor Charlotte de Bourbonlaan 2?
A: Er zijn nog geen concrete plannen voor de toekomst van het pand. Het pand is nog steeds in bezit van Eddy de Kroes en wordt verhuurd als kantoorruimte. Het is mogelijk dat het pand in de toekomst verkocht wordt, of dat er andere plannen voor het pand ontstaan.

Q: Wat is de culturele betekenis van Charlotte de Bourbonlaan 2?
A: Charlotte de Bourbonlaan 2 heeft een belangrijke culturele betekenis voor Amsterdam-Zuid. Het pand is een voorbeeld van de Neo-Hollandse Renaissancestijl en laat zien hoe de Amsterdamse School in het begin van de twintigste eeuw werd toegepast. Het pand heeft ook een historische betekenis, vanwege de voormalige bewoonster Charlotte de Bourbon.

Keywords searched by users: charlotte de bourbonlaan 2

Categories: Top 78 charlotte de bourbonlaan 2

Te koop Charlotte de Bourbonlaan 76, Rotterdam

See more here: smartekvn.com

Images related to the topic charlotte de bourbonlaan 2

Te koop  Charlotte de Bourbonlaan 76, Rotterdam
Te koop Charlotte de Bourbonlaan 76, Rotterdam

Article link: charlotte de bourbonlaan 2.

Learn more about the topic charlotte de bourbonlaan 2.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *