Skip to content
Trang chủ » Chalet te koop Schaijk – Jouw perfecte vakantiebestemming!

Chalet te koop Schaijk – Jouw perfecte vakantiebestemming!

Chalet te koop | Camping 't Venhop K50 | Berkhout, Noord-Holland!

chalet te koop schaijk

Een chalet kopen in Schaijk: geniet van de voordelen van een rustige en landelijke omgeving

Schaijk is een idyllisch klein dorp in de gemeente Landerd in de provincie Noord-Brabant. Het ligt vlakbij de rivier de Maas en de prachtige natuur van De Maashorst, het grootste aaneengesloten natuurgebied van Noord-Brabant. Schaijk is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die van rust en stilte houden. Het dorp heeft een aantal chalets te koop die perfect zijn voor mensen die op zoek zijn naar een vakantieverblijf of een investeringsmogelijkheid.

Voordelen van het kopen van een chalet in Schaijk

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het kopen van een chalet in Schaijk. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

1. Rustige en landelijke omgeving

Als u op zoek bent naar een rustige en landelijke omgeving om te ontspannen en tot rust te komen, is Schaijk de perfecte plek. Het dorp heeft een ontspannen sfeer en biedt een adembenemend uitzicht op de omringende natuur. Zodra u het dorp binnenkomt, is de verkeersdrukte verdwenen en lijkt u ver weg van het drukke stadsleven.

2. Veel recreatiemogelijkheden in de buurt

Schaijk ligt dicht bij verschillende recreatiemogelijkheden, waaronder fietsroutes, wandelpaden, golfbanen en watersportactiviteiten. Het dorp ligt ook op slechts een korte afstand van attracties zoals de Efteling, de Beekse Bergen, en het centrum van Den Bosch. Dit maakt het de ideale locatie om te ontspannen tijdens het weekend of een vakantie.

3. Betaalbare prijzen voor chalets in vergelijking met andere regio’s

De prijzen van chalets in Schaijk zijn relatief lager dan in de omringende regio’s. Dit maakt het een voordelige optie voor mensen die graag in een rustige en mooie omgeving willen wonen zonder te veel te betalen. Met een breed scala aan chalets te koop in Schaijk, van nieuwbouw tot tweedehands, vindt u zeker een chalet dat bij uw budget past.

4. Mogelijkheid tot verhuur van de chalet als investering

Als u op zoek bent naar een investeringsmogelijkheid, is het kopen van een chalet in Schaijk een goede optie. De vraag naar vakantieverblijven in Schaijk blijft toenemen, waardoor de vraag naar huurwoningen in de regio stijgt. Dit betekent dat u de mogelijkheid heeft om uw chalet te verhuren aan toeristen en een stabiele inkomstenstroom te genereren.

Waar te zoeken voor chalets te koop in Schaijk

Er zijn verschillende plaatsen waar u chalets te koop kunt vinden in Schaijk, waaronder:

1. Online vastgoed websites

Er zijn verschillende online vastgoed websites waar u chalets te koop in Schaijk kunt vinden, zoals Funda.nl en Pararius.nl. Deze platforms bieden gedetailleerde informatie over beschikbare chalets, inclusief prijzen, foto’s en functies.

2. Lokale vastgoedmakelaars

Lokale vastgoedmakelaars hebben vaak de nieuwste informatie over beschikbare chalets in Schaijk. Neem contact op met een lokale makelaar om een ​​lijst van chalets te kopen in Schaijk te krijgen die binnen uw budget en specificaties passen.

3. Krantenadvertenties

Als alternatief kunt u ook zoeken naar krantenadvertenties in de lokale kranten. Dit is een goede manier om informatie te krijgen over chalets die te koop zijn in Schaijk, vooral die niet online zijn vermeld.

Criteria om te overwegen bij het kopen van een chalet in Schaijk

Voordat u een chalet koopt in Schaijk, is het belangrijk om verschillende criteria te overwegen om ervoor te zorgen dat u de juiste beslissing neemt en geen spijt krijgt van uw aankoop. Enkele van de belangrijkste criteria die u moet overwegen zijn:

1. Budget

Bepaal uw budget voordat u op zoek gaat naar een chalet in Schaijk. Zorg ervoor dat u zich houdt aan een realistisch budget en vergeet niet dat er ook bijkomende kosten zijn zoals onderhoud, verzekering en belastingen.

2. Grootte van het chalet

Overweeg hoeveel kamers en badkamers u nodig heeft. Houdt u van open ruimtes of geeft u de voorkeur aan meer privacy? Hoe groot moet de keuken zijn? Deze vragen zullen u helpen bij het selecteren van een chalet dat past bij uw levensstijl en behoeften.

3. Leeftijd en staat van onderhoud van het chalet

Controleer de leeftijd en staat van onderhoud van het chalet voordat u een aankoop doet. Als u een oudere chalet koopt, kunt u veel geld moeten uitgeven aan reparaties en renovaties. Een nieuwer chalet zou minder onderhoudskosten moeten hebben.

4. Locatie en nabijheid van voorzieningen

Overweeg de locatie van het chalet en de nabijheid van voorzieningen zoals supermarkten, winkels, scholen en openbaar vervoer. Dit is belangrijk als u van plan bent het chalet als permanente woning te gebruiken.

Financieringsopties voor het kopen van een chalet in Schaijk

Er zijn verschillende financieringsopties beschikbaar voor het kopen van een chalet in Schaijk, waaronder:

1. Hypotheeklening bij een bank of financiële instelling

Een hypotheeklening is een van de gemakkelijkste manieren om een chalet in Schaijk te kopen. U leent geld van een bank of financiële instelling en betaalt het geleende bedrag plus rente terug over een langere periode.

2. Financiering door de verkoper van de chalet

Sommige verkopers bieden financieringsopties aan kopers. Dit kan handig zijn als u geen lening kunt krijgen bij een bank of financiële instelling.

3. Persoonlijke leningen of kredietlijnen

Als u geen hypotheeklening kunt krijgen bij een bank of financiële instelling, kunt u ook een persoonlijke lening of kredietlijn aanvragen. Dit zijn kortetermijnleningen die hogere rentetarieven hebben dan hypotheekleningen.

Hoe de verkoop van een chalet in Schaijk te voltooien

Als u een chalet heeft gevonden dat aan uw criteria voldoet, moet u verschillende stappen volgen om de verkoop van het chalet te voltooien. Enkele van deze stappen zijn:

1. Onderhandelen over de prijs en andere voorwaarden met de verkoper

Nadat u een chalet heeft gevonden dat u wilt kopen, moet u onderhandelen over de prijs en andere voorwaarden met de verkoper. Dit omvat het bespreken van de betalingsvoorwaarden en eventuele aanvullende voorwaarden of vereisten.

2. Inspectie van het chalet en juridisch onderzoek

Voordat u een aankoop doet, moet u het chalet laten inspecteren om er zeker van te zijn dat alles in goede staat is. U kunt ook een juridisch onderzoek uitvoeren om eventuele verborgen financiële of juridische problemen op te sporen.

3. Het opstellen van contracten en papierwerk

Als u tevreden bent met de inspectie en het juridisch onderzoek, kunt u beginnen met het opstellen van de verkoopcontracten en het papierwerk. Zorg ervoor dat u alle wettelijke en financiële details van uw aankoop begrijpt voordat u een handtekening zet.

4. Overdracht van de eigendomstitel en betaling van het chalet

Nadat de documenten zijn ondertekend en alle papierwerk in orde is, kunt u overgaan tot de overdracht van de eigendomstitel en betaling van het chalet. U kunt hiervoor een notaris inhuren om de transactie te voltooien en ervoor te zorgen dat alles rechtmatig verloopt.

Luijtenbroek Schaijk te koop, te koop Heidebloem Schaijk, park Blokland Schaijk te koop, park de Boomgaard Schaijk, tweedehands chalet te koop met staanplaats, Roompot Schaijk kopen, te koop Maashorst, Luijtenbroek Schaijk te huur, chalet te koop Schaijk – met deze zoekwoorden kunt u gemakkelijk uw droomchalet vinden in Schaijk en genieten van de prachtige natuur en rustige omgeving die deze regio te bieden heeft.

Keywords searched by users: chalet te koop schaijk luijtenbroek schaijk te koop, te koop heidebloem schaijk, park blokland schaijk te koop, park de boomgaard schaijk, tweedehands chalet te koop met staanplaats, roompot schaijk kopen, te koop maashorst, luijtenbroek schaijk te huur

Categories: Top 80 chalet te koop schaijk

Chalet te koop | Camping ‘t Venhop K50 | Berkhout, Noord-Holland!

See more here: smartekvn.com

luijtenbroek schaijk te koop

Luijtenbroek Schaijk te koop in Nederland: Een prachtig stuk bosgrond in het hart van Brabant

Luijtenbroek Schaijk is een stuk prachtige bosgrond met een oppervlakte van ongeveer 14 hectare. Het is gelegen in het hart van Brabant, in de buurt van Schaijk. Het gebied is rijk aan natuurlijke schoonheid en dieren in het wild, waaronder vossen, reeën, hazen en vele vogelsoorten. Luijtenbroek Schaijk te koop in Nederlands zal een uitstekende kans zijn voor mensen die op zoek zijn naar een plaats om te ontspannen en zichzelf te verbinden met de natuur.

De Luijtenbroek Schaijk zou een perfecte aanwinst zijn voor wildliefhebbers, tuinders, wandelaars, jagers, bosbeheerders en zelfs mensen die op zoek zijn naar een plek om te kamperen en zich te isoleren van de stedelijke drukte. Er is een kleine vijver en verschillende beekjes en beekjes in het gebied. Het landschap bestaat uit dennenbossen, esdoornbossen, kleine graslanden, enz.

Het stuk bosgrond Luijtenbroek Schaijk te koop in Nederlands heeft een rijke geschiedenis. Het is genoemd naar de Luijtenbroek-boerderij, die hier in het midden van de 19e eeuw stond. Dit gebied werd voornamelijk gebruikt voor landbouw en houtproductie. In 1928 werd het land gekocht door de huidige eigenaar en het werd omgezet in een natuurreservaat. Het werd beschouwd als een van de beste gekoloniseerde bospercelen in de regio. Door de huidige eigenaren is het gebied ontwikkeld tot een prachtig en wildrijk natuurgebied.

Er zijn verschillende wandelpaden in het reservaat, en bezoekers kunnen genieten van een rustige en serene ervaring in de natuur. De ongerepte bosomgeving maakt Luijtenbroek Schaijk te koop in Nederlands tot een ideale plek voor mensen die van een natuurrijke, stille en vredige omgeving houden. Het is ook een toplocatie om te ontspannen en tot rust te komen. U kunt vogels kijken, foto’s maken of simpelweg genieten van een wandeling op het terrein en de omgeving verkennen.

Deze bosgrond wordt verkocht als investering of als eigendom voor mensen die houden van geweldige stukken natuurlijke schoonheid. Er zijn ook mogelijkheden om te jagen en te vissen op Luijtenbroek Schaijk. Het gebied biedt ook een uitstekende locatie voor het bouwen van vakantiehuisjes.

In de regio Schaijk zijn er vele accommodaties en attracties. Het is ook een plaats vol met tradities en geschiedenis. De plaats waar de Melkhuisje staat, een plek waar melk werd verkocht in de 19e eeuw, is slechts 4,5 km van Luijtenbroek Schaijk te koop in Nederlands. Het is ook mogelijk om naar de Sint-Sebastiaan kerk uit de 14e eeuw te gaan in het centrum van Schaijk.

Samengevat is Luijtenbroek Schaijk een stuk bosgrond dat te koop is in Nederland, gelegen in het hart van Brabant, rijk aan natuurlijke schoonheid en wilde dieren. Het is een ideale plek voor natuur- en wildliefhebbers, tuinders, wandelaars, jagers, bosbeheerders en iedereen die op zoek is naar een plek om te kamperen en zich te isoleren van de stedelijke drukte. Het is ook een uitstekende locatie voor het bouwen van vakantiehuisjes. De regio Schaijk biedt bovendien vele accommodaties en attracties. Bezoekers kunnen genieten van historische plaatsen en tradities.

FAQs

Kan ik het hele stuk bos voor mezelf kopen?

Ja, u kunt het volledige bos kopen, dat ongeveer 14 hectare groot is.

Is er toegang tot drinkwater op de locatie?

Er is geen toegang tot drinkwater op de locatie. U kunt echter drinkwater meenemen, of een waterzuiveringsinstallatie gebruiken.

Zijn er bouwvergunningen nodig als ik hier wil bouwen?

Ja, u hebt bouwvergunningen nodig om te bouwen op Luijtenbroek Schaijk. U moet zich laten informeren over de vereisten voor het verkrijgen van de vergunningen bij de lokale autoriteiten.

Mag ik jagen en vissen op Luijtenbroek Schaijk?

Ja, er zijn mogelijkheden om te jagen en te vissen op Luijtenbroek Schaijk, mits u voldoet aan de regels en voorschriften van de lokale wetgeving.

Kan ik het hele jaar door op Luijtenbroek Schaijk kamperen?

Het is mogelijk om te kamperen op het terrein, maar u moet zich laten informeren over de regels en voorschriften voor het kamperen bij de lokale autoriteiten.

Is er openbaar vervoer beschikbaar in de regio Schaijk?

Ja, er is openbaar vervoer beschikbaar in de regio Schaijk. U kunt meer informatie vinden op de website van het plaatselijke openbaarvervoerbedrijf.

Kan ik een deel van het bosgrond kopen?

De eigenaren verkopen het hele stuk bosgrond van ongeveer 14 hectare. Het is niet mogelijk om een deel van het bos te kopen.

In welke valuta wordt Luijtenbroek Schaijk te koop in Nederlands verkocht?

Luijtenbroek Schaijk te koop in Nederlands wordt verkocht in euro’s.

Kan ik een hypotheek krijgen om Luijtenbroek Schaijk te kopen?

U kunt een hypotheek krijgen om Luijtenbroek Schaijk te kopen, mits u voldoet aan de vereisten van de bank.

Kan ik Luijtenbroek Schaijk bezoeken voordat ik het besluit neem om het te kopen?

Ja, u kunt een afspraak maken met de verkoper voor een bezoek aan Luijtenbroek Schaijk voordat u beslist om het te kopen.

te koop heidebloem schaijk

Te koop Heidebloem Schaijk is een dorp in Noord-Brabant, Nederland, dat bekend staat om zijn mooie natuurlijke omgeving en vriendelijke gemeenschap. Wil je meer weten over deze prachtige locatie en wat er te koop is in de buurt? In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over te koop Heidebloem Schaijk en wat het te bieden heeft.

Locatie

Te koop Heidebloem Schaijk ligt aan de Peelse Loop in het noorden van Brabant. Het is een landelijk gebied en is omringd door prachtige bossen, duinen en heidevelden. Het is ook een ideale plek voor diverse activiteiten zoals paardrijden, wandelen, fietsen en vissen.

Te koop Heidebloem Schaijk is bedoeld voor mensen die dicht bij de natuur willen wonen, weg van de drukte en het lawaai van de stad. Bovendien zorgt de geïsoleerde ligging voor een veilige en rustige omgeving waar je in alle rust kunt genieten van het buitenleven.

Voorzieningen

Te koop Heidebloem Schaijk is een kleine gemeenschap die veel te bieden heeft voor gezinnen en individuen die de voorkeur geven aan een landelijke omgeving. Het gebied heeft een school, enkele restaurants, cafés, sportfaciliteiten en een supermarkt. Ook zijn er verschillende parken, speeltuinen en openbare instellingen zoals bibliotheken en musea.

Het nabijgelegen Schaijk biedt ook een breed scala aan diensten en voorzieningen, zoals winkels, banken, scholen, ziekenhuizen en sportcentra.

Woningen

Te koop Heidebloem Schaijk is een populaire locatie voor mensen die op zoek zijn naar een landelijke woning. Het gebied biedt een breed scala aan huizen zoals landhuizen, bungalows en boerderijen.

De huizen hebben grote en mooie tuinen en veel privacy. Hierdoor is het een perfecte omgeving om te ontspannen en te genieten van rust en natuur.

Te koop Heidebloem Schaijk is ook een ideale locatie voor mensen die graag in de buitenlucht willen zijn. Het is bekend om zijn prachtige wandelpaden, fietsroutes, ruiterpaden en visgebieden. Er is dus voldoende gelegenheid om van de natuur te genieten.

FAQ

1. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in te koop Heidebloem Schaijk?

Te koop Heidebloem Schaijk heeft veel te bieden voor mensen die van de natuur houden. Het gebied heeft prachtige wandelpaden, fietsroutes en visgebieden. Het is ook een ideale locatie voor diverse activiteiten zoals paardrijden, wandelen, fietsen, en hengelsport.

2. Wat is de gemiddelde huurprijs van een woning in te koop Heidebloem Schaijk?

Te koop Heidebloem Schaijk biedt een breed scala aan huizen zoals landhuizen, bungalows en boerderijen. De huurprijzen variëren afhankelijk van de grootte, locatie en het type huis dat je zoekt. Het is daarom belangrijk om een makelaar te raadplegen voor de huurprijzen.

3. Wat is het gemiddeld inkomen in te koop Heidebloem Schaijk?

Het inkomen in te koop Heidebloem Schaijk is afhankelijk van de aard van het werk. De meeste mensen werken in Schaijk of een omliggende stad. Het gemiddelde inkomen varieert daarom afhankelijk van het type werk en het niveau van de werkervaring.

4. Wat zijn de voordelen van het wonen in te koop Heidebloem Schaijk?

Te koop Heidebloem Schaijk is een ideale locatie voor mensen die van de natuur houden. Het biedt een rustige en veilige omgeving om te wonen en te ontspannen. Het gebied heeft ook prachtige wandelpaden, fietsroutes en visgebieden. Het is daarom een ideale locatie voor mensen die graag buiten sporten.

Conclusie

Te koop Heidebloem Schaijk is een ideale locatie als je op zoek bent naar rust en stilte, weg van de drukte van de stad. Het gebied biedt een breed scala aan huizen en heeft veel te bieden voor mensen die graag in de natuur zijn. Het is ook gunstig gelegen ten opzichte van Schaijk, waar een breed scala aan voorzieningen beschikbaar is.

Als je op zoek bent naar een woning in deze prachtige omgeving, is het raadzaam om contact op te nemen met een gerenommeerde makelaar. Ze kunnen je helpen bij het vinden van de perfecte woning die aan je eisen en wensen voldoet. Met de hulp van een deskundige makelaar kan je ervoor zorgen dat je de beste deal krijgt en dat je optimaal kunt genieten van de rust, natuur en prachtige omgeving van te koop Heidebloem Schaijk.

park blokland schaijk te koop

Park Blokland Schaijk Te Koop: Een Prachtige Plek Om Te Wonen

Als je op zoek bent naar een rustige en veilige plek om te wonen, dan is Park Blokland in Schaijk een ideale optie. Deze plek biedt een combinatie van natuurlijke schoonheid, rust en de mogelijkheid om te genieten van een geweldige gemeenschap. Park Blokland biedt u een kans om te wonen in een vredige omgeving, omringd door groen en weg van de drukte van de stad. In dit artikel bespreken we alles wat je moet weten over Park Blokland Schaijk te koop.

Over Park Blokland

Park Blokland is een prachtige uitgestrekte landgoed gelegen in Schaijk. Het landgoed is een combinatie van sociale voorzieningen en recreatie. Het is ontworpen om in al jouw behoeften op gebied van wonen en recreatie te voorzien. Het park beschikt over een ruimte van 19,5 hectare en bevat tal van voorzieningen om te genieten van outdoor activiteiten met de hele familie. In Park Blokland bevindt zich een vijver met een privé strand wat ideaal is voor een dagje met het gezin. Er zijn verschillende sportvelden beschikbaar, zoals voetbalvelden, basketbalvelden en tennisbanen. Ook is er een speeltuin om kinderen actief te houden. Het park heeft ook ruimte voor evenementen met daarbij diverse voorzieningen om deze te ondersteunen.

Wonen in Park Blokland

Als u op zoek bent naar een rustige plek voor uw gezin, dan is Park Blokland Schaijk een perfecte plek voor u. Park Blokland biedt u alle voordelen om te wonen in een groene omgeving met de mogelijkheid om te genieten van outdoor activiteiten. Dit is de ideale plek om uw kinderen op te voeden in een veilige en vriendelijke gemeenschap.

Waarom Park Blokland kopen?

Park Blokland biedt u tal van voordelen als het gaat om wonen in een landelijke omgeving. Hieronder zetten wij een aantal voordelen voor u op een rijtje:

1. Vredige omgeving
Park Blokland is een afgelegen gebied ver weg van de drukte van de stad. Hierdoor geniet je van de rust en de stilte, wat een perfecte leefomgeving biedt.

2. Groene omgeving
Het park is omgeven door natuurlijke schoonheid, die de lucht van de stad ver achter zich laat. Het park biedt je een ontspannen en gezonde woonomgeving.

3. Geweldige Gemeenschap
Living in Park Blokland biedt u een kans om deel uit te maken van een groene gemeenschap, waar uw buren zijn gemakkelijk om met in contact te komen. Het park biedt tevens sociale voorzieningen zoals een speeltuin voor de kinderen, sportfaciliteiten, vijver met privé strand en faciliteiten om evenementen te ondersteunen.

4. Recreatie
In het park heb je ook de mogelijkheid om te genieten van recreatieve activiteiten met het hele gezin. Er zijn tal van outdoor activiteiten te doen, zoals voetbal, basketbal, tennis, zwemmen en picknicken.

Korting op hypotheekrente

Als u besluit om een woning te kopen in Park Blokland Schaijk, dan kunt u in aanmerking komen voor een korting op de hypotheekrente. Verschillende banken bieden diverse short-term acties. Hiermee krijgt u een korting op de hypotheekrente. Dit kan voor u financieel aantrekkelijk zijn en het kan u helpen om geld te besparen op uw hypotheek.

FAQs over Park Blokland Schaijk

1. Wat is het gemiddelde prijs van een huis in Park Blokland?
Het gemiddelde prijs voor woningen in Park Blokland Schaijk varieert sterk. De prijzen zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de woning en de locatie. De prijs range van woningen varieert van € 200.000 tot € 900.000 euro.

2. Zijn er specificaties waaraan de woningen op Park Blokland moeten voldoen?
Ja, alle woningen op Park Blokland moeten voldoen aan specifieke standaarden. Dit is om te waarborgen dat alle huizen in het park passen binnen de gewenste woonomgeving. Daarnaast is dat ook om te zorgen voor de lange termijn onroerend goed waarden van de huizen.

3. Welke voorzieningen zijn er beschikbaar voor bewoners in Park Blokland?
Op Park Blokland zijn er tal van voorzieningen beschikbaar voor bewoners, waaronder: een speeltuin voor de kinderen, sportvelden, vijver met privé strand, recreatie faciliteiten, faciliteiten om evenementen te ondersteunen en meer.

4. Is Park Blokland alleen voor gezinnen?
Nee, Park Blokland is voor iedereen. Het park is ook geschikt voor alleenstaanden en gepensioneerden.

5. Is er een mogelijkheid om in termijnen te betalen?
Ja, er zijn verschillende betalingsmogelijkheden beschikbaar voor Park Blokland. Dit biedt u de gelegenheid om uw woning in het park in termijnen af te betalen.

6. Zijn er beperkingen op de bouw van extra gebouwen binnen het park?
Ja, er zijn beperkingen op wat voor soort gebouwen er gebouwd kunnen worden binnen het park. U kunt contact opnemen met de afdeling bouwplannen om er zeker van te zijn dat uw plannen in overeenstemming zijn met de regels en voorschriften.

Conclusies

Park Blokland Schaijk te koop biedt u de mogelijkheid om te genieten van een rustige groene omgeving met tal van voorzieningen om te ontspannen en plezier te hebben. Het park is geschikt voor gezinnen, alleenstaanden, gepensioneerden of iedereen die op zoek is naar een mooie plek om te wonen. Er zijn tal van betaalmogelijkheden en extra aanbiedingen die beschikbaar zijn wanneer u besluit om een woning te kopen in Park Blokland. Als u op zoek bent naar een rustige en afgelegen plek om te wonen in Nederland, bekijk dan ons aanbod van beschikbare woningen in Park Blokland Schaijk.

Images related to the topic chalet te koop schaijk

Chalet te koop | Camping 't Venhop K50 | Berkhout, Noord-Holland!
Chalet te koop | Camping ‘t Venhop K50 | Berkhout, Noord-Holland!

Article link: chalet te koop schaijk.

Learn more about the topic chalet te koop schaijk.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *