Skip to content
Trang chủ » Centrum Quadraat Den Haag: Ontdek de onontdekte parel van de stad met deze insider tips en verhoog je CTR!

Centrum Quadraat Den Haag: Ontdek de onontdekte parel van de stad met deze insider tips en verhoog je CTR!

The Hague's Doubletstraat Red Light District (Autumn 2021) Den Haag Rosse Buurt, Netherlands

centrum quadraat den haag

Centrum Quadraat in Den Haag, Nederland, is een multifunctioneel gebouwencomplex gelegen in het stadsdeel Laak. Het gebouw is in 2014 opgeleverd en biedt onderdak aan een breed scala aan activiteiten. Van wonen tot werken en van studeren tot sporten, Centrum Quadraat biedt voor bijna iedereen wat wils.

De locatie van Centrum Quadraat

Centrum Quadraat is gelegen in het stadsdeel Laak, ten noorden van Station Hollands Spoor. De buurt staat bekend om haar mix van oud en nieuw, waarbij historische panden worden afgewisseld met moderne gebouwen zoals Centrum Quadraat. In de omgeving van het complex zijn diverse voorzieningen te vinden, zoals supermarkten, winkels en horecagelegenheden. Daarnaast bevindt het Westerpark zich op loopafstand van Centrum Quadraat, waar bezoekers kunnen genieten van de buitenlucht en diverse recreatieve mogelijkheden.

De geschiedenis van Centrum Quadraat

De geschiedenis van het gebouw waarin Centrum Quadraat is gevestigd gaat terug tot de jaren ’40 van de vorige eeuw. Destijds was het een fabriek van drukkerij Van Deventer, een bekende naam in de grafische industrie in Nederland. Na decennia van productie werd de drukkerij in de jaren ’90 gesloten en raakte het gebouw in verval.

In 2001 kocht woningcorporatie Staedion het leegstaande pand aan om het te transformeren tot een multifunctioneel complex. Een aantal jaar later, in 2009, startte de bouw van het nieuwe gebouw, dat uiteindelijk in 2014 werd opgeleverd onder de naam Centrum Quadraat.

De ontwikkeling van Centrum Quadraat

De ontwikkeling van Centrum Quadraat was een omvangrijk project dat jaren in beslag heeft genomen. Door het karakteristieke pand van drukkerij Van Deventer om te bouwen tot een modern complex, is er veel aandacht besteed aan het behoud van de historische details van het gebouw. Zo zijn de originele betonnen balken en kolommen in het ontwerp van het complex geïntegreerd, waardoor het robuuste karakter van het gebouw behouden is gebleven.

Het nieuwe gebouw heeft een oppervlakte van ruim 27.000 vierkante meter en beslaat het grootste deel van het voormalige drukkerijterrein. Centrum Quadraat bestaat uit verschillende gebouwdelen die rondom een centrale binnenplaats zijn gebouwd. Het gebouw heeft een elegante uitstraling en is door de aantrekkelijke mix van kleuren en materialen een echte eyecatcher in de buurt van Laak.

De functies van Centrum Quadraat

Centrum Quadraat biedt onderdak aan verschillende functies. Het gebouw bestaat uit drie basiselementen: een woongebouw, een kantoorgebouw en een schoolgebouw. Op de begane grond van het complex zijn diverse commerciële ruimtes te vinden, zoals horecagelegenheden, een kinderdagverblijf en een sportschool.

Het woninggedeelte van Centrum Quadraat bestaat uit 128 appartementen die variëren in grootte van 50 tot 140 vierkante meter. De appartementen zijn geschikt voor een breed publiek en er is veel aandacht besteed aan de leefbaarheid in en om het complex. Zo beschikken alle woningen over een eigen buitenruimte en zijn er ontmoetingsplekken gecreëerd waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten.

Naast het woninggedeelte van Centrum Quadraat is er een kantoorgebouw dat ruimte biedt aan verschillende bedrijven. Het kantoorgebouw bestaat uit vijf verdiepingen en beschikt over moderne faciliteiten zoals een gezamenlijke vergaderruimte.

Het schoolgedeelte van Centrum Quadraat is de locatie van het ROC Mondriaan, een regionaal opleidingscentrum dat zich richt op diverse vakgebieden zoals zorg, techniek, ICT en sport. Het schoolgebouw is ruim opgezet en voorzien van moderne technologieën om het leerproces van studenten te bevorderen.

De architectuur van Centrum Quadraat

Centrum Quadraat heeft een eigentijdse architectuur waarbij moderne en duurzame materialen zijn gebruikt. De voorgevel van het complex is voorzien van glas, waardoor er veel licht binnenvalt en het gebouw een open uitstraling heeft. De binnenplaats van Centrum Quadraat is toegankelijk voor bewoners en bezoekers en wordt gebruikt als ontmoetingsplek en als doorgang naar verschillende functies binnen het complex.

Een ander opvallend kenmerk van de architectuur van Centrum Quadraat is het duurzame karakter van het gebouw. Er is veel aandacht besteed aan energiebesparing en het verminderen van de CO2-uitstoot. Zo beschikt het complex over zonnepanelen en is het gebouw uitgerust met een warmteterugwin-installatie.

De voorzieningen van Centrum Quadraat

Centrum Quadraat biedt een breed scala aan voorzieningen. Zo zijn er verschillende horecagelegenheden te vinden waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje. Daarnaast is er een kinderdagverblijf gevestigd in het complex waar ouders hun kinderen kunnen brengen. Sportievelingen kunnen terecht in de sportschool die in Centrum Quadraat is gevestigd.

Voor bewoners van Centrum Quadraat zijn er diverse ontmoetingsplekken, waaronder de centrale binnenplaats van het complex. Hier kunnen bewoners elkaar ontmoeten en gezamenlijk gebruik maken van de ruimtes zoals de gemeenschappelijke binnentuin en de wasruimtes.

Ook studenten van het ROC Mondriaan kunnen gebruikmaken van de faciliteiten in Centrum Quadraat. Zo is er onder andere een mediatheek en een theaterzaal beschikbaar.

De bereikbaarheid van Centrum Quadraat

Centrum Quadraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het complex bevindt zich op loopafstand van Station Hollands Spoor, een belangrijk spoorwegstation in Den Haag. Vanaf het station zijn er verbindingen met verschillende steden in Nederland zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Ook met de auto is Centrum Quadraat goed te bereiken. Het complex is gelegen aan de snelweg A12 en er zijn voldoende parkeerfaciliteiten beschikbaar in de buurt van het gebouw.

De toekomst van Centrum Quadraat

Centrum Quadraat is een modern en duurzaam gebouw dat van grote waarde is voor de buurt van Laak. Het complex biedt een breed scala aan functies en voorzieningen en is daarmee een belangrijke plek voor bewoners, studenten en werknemers in de omgeving.

In de toekomst is het de bedoeling dat Centrum Quadraat nog verder wordt uitgebreid, waardoor er nog meer faciliteiten en voorzieningen beschikbaar zullen komen. Zo zijn er plannen om het woongedeelte van het complex verder uit te breiden met extra appartementen en zijn er ideeën om een gezondheidscentrum te bouwen op het terrein van Centrum Quadraat.

De impact van Centrum Quadraat op de buurt

Centrum Quadraat heeft een positieve impact gehad op de buurt van Laak. Het gebouw heeft gezorgd voor een impuls in de buurt en heeft de wijk een eigentijdse uitstraling gegeven. Door de aanwezigheid van Centrum Quadraat zijn er meer voorzieningen beschikbaar gekomen in de buurt en zijn er meer mensen komen wonen en werken. Dit heeft gezorgd voor meer levendigheid en een betere sociale cohesie in de buurt.

FAQs

Wat is Centrum Quadraat?

Centrum Quadraat is een multifunctioneel gebouwencomplex gelegen in het stadsdeel Laak in Den Haag.

Wat is de geschiedenis van Centrum Quadraat?

Het gebouw waarin Centrum Quadraat is gevestigd was vroeger een drukkerij van Van Deventer. Na decennia van productie raakte het gebouw in verval. In 2001 kocht woningcorporatie Staedion het pand en begon met de ontwikkeling van het multifunctionele complex.

Wat zijn de functies van Centrum Quadraat?

Centrum Quadraat biedt onderdak aan verschillende functies, waaronder wonen, werken, studeren, sporten en recreëren.

Wat is de architectuur van Centrum Quadraat?

Centrum Quadraat heeft een eigentijdse architectuur waarbij moderne en duurzame materialen zijn gebruikt. Het gebouw beschikt over een grote hoeveelheid glas waardoor er veel licht binnenvalt.

Wat zijn de voorzieningen van Centrum Quadraat?

Centrum Quadraat biedt een breed scala aan voorzieningen, waaronder horecagelegenheden, een kinderdagverblijf, een sportschool en diverse ontmoetingsplekken.

Hoe is Centrum Quadraat bereikbaar?

Centrum Quadraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto. Het complex bevindt zich op loopafstand van Station Hollands Spoor en is gelegen aan de snelweg A12.

Wat is de toekomst van Centrum Quadraat?

In de toekomst is het de bedoeling dat Centrum Quadraat nog verder wordt uitgebreid, waardoor er nog meer faciliteiten en voorzieningen beschikbaar zullen komen. Zo zijn er plannen om het woongedeelte van het complex verder uit te breiden met extra appartementen en zijn er ideeën om een gezondheidscentrum te bouwen op het terrein van Centrum Quadraat.

Wat is de impact van Centrum Quadraat op de buurt?

Centrum Quadraat heeft gezorgd voor een impuls in de buurt van Laak en heeft de wijk een eigentijdse uitstraling gegeven. Door de aanwezigheid van Centrum Quadraat zijn er meer voorzieningen beschikbaar gekomen in de buurt en zijn er meer mensen komen wonen en werken. Dit heeft gezorgd voor meer levendigheid en een betere sociale cohesie in de buurt.

Keywords searched by users: centrum quadraat den haag

Categories: Top 98 centrum quadraat den haag

The Hague’s Doubletstraat Red Light District (Autumn 2021) Den Haag Rosse Buurt, Netherlands

See more here: smartekvn.com

Images related to the topic centrum quadraat den haag

The Hague's Doubletstraat Red Light District (Autumn 2021) Den Haag Rosse Buurt, Netherlands
The Hague’s Doubletstraat Red Light District (Autumn 2021) Den Haag Rosse Buurt, Netherlands

Article link: centrum quadraat den haag.

Learn more about the topic centrum quadraat den haag.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *