Skip to content
Trang chủ » Centrale huisartsendienst Drenthe Post Meppel – Spoedzorg dichtbij!

Centrale huisartsendienst Drenthe Post Meppel – Spoedzorg dichtbij!

Drukkerijmuseum Meppel sluit definitief & laatste voorbereidingen voor paasvuren | Drenthe Nu

centrale huisartsendienst drenthe post meppel

Achtergrondinformatie over Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel

De Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel is een organisatie die zich inzet voor het bieden van spoedeisende huisartsenzorg in de regio Drenthe. De huisartsendienst is beschikbaar buiten de reguliere openingstijden van huisartspraktijken. De organisatie werkt nauw samen met de huisartsenpraktijken in de regio en heeft als doel om in te spelen op de vraag naar zorg.

Diensten aangeboden door de Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel

De Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel biedt verschillende diensten aan, waaronder:

1. Spoedeisende huisartsenzorg
De huisartsendienst biedt spoedeisende huisartsenzorg aan buiten de reguliere openingstijden van huisartspraktijken. Hierbij kan gedacht worden aan ongevallen, acute pijnklachten, plotse ziekte, koorts bij kinderen of een verergering van een bestaande klacht die niet kan wachten tot de volgende dag.

2. Advies en informatie
De huisartsendienst biedt telefonisch advies en informatie aan patiënten. Bijvoorbeeld over hoe medische zorg te krijgen of hoe een klacht of aandoening behandeld kan worden. Ook kan de huisarts advies geven over hoe het beste met een aandoening om te gaan totdat afspraak op een regulier spreekuur gemaakt kan worden.

3. Medicatievoorziening
Als het noodzakelijk is dat patiënten niet zonder medische verzorging komen te zitten, regelt de huisartsendienst de benodigde medicatie. Ook kan de dienst medicatie voorschrijven of herhalen.

4. Nazorg
Na behandeling kan er ook nazorg worden verleend. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat er controles worden uitgevoerd nadat de patiënt thuis is gekomen, en dat er nog contact is om te kijken of de patiënt zich aan het herstellen is.

Openingstijden van de Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel

De Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel is geopend op werkdagen van maandag vanaf 17:00 uur tot en met vrijdag 08:00 uur. In het weekend is de huisartsendienst 24 uur per dag geopend, vanaf vrijdag 17:00 uur tot maandag 08:00 uur.

Hoe kunt u gebruik maken van de Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel?

Wanneer u buiten de reguliere openingstijden van de huisartspraktijken een huisarts nodig heeft, kunt u contact opnemen met de huisartsendienst. De huisartsendienst is telefonisch bereikbaar op het telefoonnummer 0900-1120112. Hier krijgt u een telefonist(e) aan de lijn die u zal helpen. Houd uw persoonlijke gegevens en het Burgerservicenummer (BSN) bij de hand. Van daaruit krijgt u verder instructies.

Kosten van de diensten bij Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel

De kosten voor de diensten van de huisartsendienst worden vergoed door de zorgverzekeraars, mits de klacht of aandoening voldoet aan de criteria voor spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg. In de meeste gevallen zullen patiënten hun eigen risico moeten aanspreken. Het is daarom verstandig om op de hoogte te zijn van uw eigen risico.

Veelvoorkomende vragen over de Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel.

1. Wat moet ik doen als ik buiten openingstijden van mijn eigen huisarts een huisarts nodig heb?
U kunt dan contact opnemen met de Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel. De huisartsendienst is telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 0900-1120112.

2. Wie kan gebruik maken van de diensten van de Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel?
Iedereen die woonachtig is in de regio Drenthe kan gebruik maken van de diensten van de huisartsendienst.

3. Wat zijn de kosten voor de diensten van de Centrale Huisartsendienst Drenthe Post Meppel?
De kosten voor de diensten worden vergoed door de zorgverzekeraars, mits de klacht of aandoening voldoet aan de criteria voor spoedeisende huisartsgeneeskundige zorg. In de meeste gevallen zullen patiënten hun eigen risico moeten aanspreken.

4. Wat voor soort klachten kan ik behandeld worden bij de huisartsendienst?
Bij de huisartsendienst kunnen klachten behandeld worden die niet kunnen wachten tot de volgende dag of het eerstvolgende reguliere spreekuur van de huisartspraktijk. Hierbij kan gedacht worden aan acute pijnklachten, koorts bij kinderen of een verergering van een bestaande klacht.

5. Wat gebeurt er als ik niet in de regio Drenthe woon?
Als u niet in de regio Drenthe woont, kunt u contact opnemen met de huisartsendienst in uw eigen regio.

6. Kan ik zonder afspraak naar de huisartsendienst?
Nee, het is niet mogelijk om zonder afspraak naar de huisartsendienst te gaan. U moet altijd eerst telefonisch contact opnemen voor een afspraak.

7. Wordt er nazorg geboden na een behandeling bij de huisartsendienst?
Ja, na behandeling kan er nazorg worden verleend. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat er controles worden uitgevoerd nadat de patiënt thuis is gekomen, en dat er nog contact is om te kijken of de patiënt zich aan het herstellen is.

Keywords searched by users: centrale huisartsendienst drenthe post meppel huisartsenpost meppel isala telefoonnummer, huisartsenpost meppel isala, huisartsenpost emmen contact, huisartsenpost telefoonnummer, huisartsenpost meppel telefoonnummer, dokter drenthe assen, huisarts meppel, telefoonnummer huisartsenpost hoogeveen

Categories: Top 86 centrale huisartsendienst drenthe post meppel

Drukkerijmuseum Meppel sluit definitief & laatste voorbereidingen voor paasvuren | Drenthe Nu

See more here: smartekvn.com

huisartsenpost meppel isala telefoonnummer

Huisartsenpost Meppel Isala Telefoonnummer: Een Routebeschrijving

Het kan zijn dat u in het weekend of ‘s avonds medische zorg nodig heeft, maar de huisartspraktijken zijn gesloten. In dat geval kunt u terecht bij de huisartsenpost Meppel Isala, die medische zorg biedt buiten de reguliere openingstijden van huisartspraktijken. Dit artikel geeft u informatie over huisartsenpost Meppel Isala telefoonnummer, de locatie, diensten en openingstijden.

Huisartsenpost Meppel Isala Telefoonnummer

Bent u op zoek naar het telefoonnummer van huisartsenpost Meppel Isala? Het telefoonnummer van de huisartsenpost Meppel Isala is 0900 – 112 0 112. Dit is het algemene nummer waarmee u kunt bellen voor informatie over medische zorg buiten de openingstijden van uw huisarts. Het kan zijn dat u wordt doorverwezen naar andere nummers afhankelijk van uw specifieke situatie. Houd er rekening mee dat u moet betalen voor het gebruik van dit nummer. Als u medische noodhulp nodig heeft, belt u in Nederland 112.

Locatie

De huisartsenpost Meppel Isala is gevestigd bij het Isala ziekenhuis in Meppel. Het adres is Hoogeveenseweg 38, 7943 KA Meppel. De huisartsenpost bevindt zich op de begane grond aan de achterkant van het ziekenhuis, in de nabijheid van de Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling.

Diensten

De huisartsenpost Meppel Isala biedt een breed scala aan medische diensten voor patiënten met urgente medische problemen. Hier zijn enkele voorbeelden van medische problemen die u bij de huisartsenpost kunt aankaarten:

– Acute problemen, zoals buikpijn, kortademigheid.

– Verwondingen, zoals snijwonden, kneuzingen en breuken.

– Infecties, zoals oogontsteking, keelontsteking, blaasontsteking.

– Nood-anticonceptie of een pijnstiller tegen kiespijn.

De huisartsenpost Meppel Isala biedt geen reguliere huisartsenzorg, zoals consulten voor langdurige kwalen of controles van chronische medicatie.

Openingstijden

De huisartsenpost Meppel Isala is geopend buiten de openingstijden van de huisartspraktijken in de regio. Hier zijn de openingstijden:

Weekdagen: maandag t/m vrijdag van 17.00 uur tot 08.00 uur de volgende ochtend. Op feestdagen en tijdens weekenden is de huisartsenpost geopend van vrijdagavond 17.00 uur tot maandagochtend 08.00 uur.

Als u niet zeker weet of de huisartsenpost Meppel Isala geopend is en/ of u spoedeisende hulp nodig heeft, bel dan 0900-112 0 112. De medewerkers van de huisartsenpost zullen u informeren.

Frequently Asked Questions (FAQs)

1. Wat zijn de kosten voor het gebruik van de huisartsenpost Meppel Isala?

Het gebruik van de huisartsenpost Meppel Isala is niet gratis. U betaalt een starttarief van € 29,54,- en daarna een tarief van € 6,30,- per minuut. Houd er rekening mee dat de kosten kunnen variëren, afhankelijk van de situatie en behandeling. Informeer bij uw zorgverzekeraar voor het vergoedingspercentage.

2. Moet ik een afspraak maken bij de huisartsenpost Meppel Isala?

U hoeft geen afspraak te maken bij de huisartsenpost Meppel Isala, maar u kunt wel bellen om advies te vragen voordat u langskomt. U wordt geadviseerd niet zomaar bij de huisartsenpost langs te komen in verband met de beperkte beschikbaarheid van artsen. Een arts kan ook telefonisch advies geven en een behandeling op afstand starten.

3. Kan ik beter naar de Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling van het Isala ziekenhuis gaan?

Als u een medische noodsituatie heeft, zoals een hartaanval of een ongeval met ernstige verwondingen, bel dan direct 112 en vraag om een ambulance. Ga niet zelf naar de Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling, omdat u teveel tijd kwijt bent aan het aanmeldingsproces. De ambulance zal u direct naar de meest geschikte medische afdeling brengen. De Spoedeisende Hulp (SEH) afdeling van het Isala ziekenhuis is er voor spoedeisende klachten die een direct levensbedreigende of mogelijk blijvende ernstige beperking van de gezondheid tot gevolg kunnen hebben.

4. Kan ik medicijnen krijgen bij de huisartsenpost Meppel Isala?

Bij de huisartsenpost kunnen medicijnen worden voorgeschreven, afhankelijk van de diagnose. Het kan zijn dat u in een apotheek moet langsgaan om uw medicijnen op te halen. Medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn, worden niet zonder voorschrift voorgeschreven. Zorg ervoor dat u alle informatie over uw medicatie bij u heeft, zodat de arts u adequaat kan behandelen.

Conclusie

De huisartsenpost Meppel Isala is er voor spoedeisende medische problemen buiten de reguliere openingstijden van huisartsenpraktijken. U kunt het telefoonnummer 0900-112 0 112 bellen voor informatie en advies. De huisartsenpost Meppel Isala biedt een breed scala aan diensten zonder afspraak op basis van urgentie. Houd er rekening mee dat het gebruik van de huisartsenpost niet gratis is. In geval van een medische noodsituatie belt u direct 112. Raadpleeg uw huisarts in geval van niet-spoedeisende klachten.

Houd u aan de geldende coronaregels en neem contact op met de huisartsenpost indien u vooraf vragen heeft. Blijf gezond!

huisartsenpost meppel isala

Huisartsenpost Meppel Isala is een huisartsenpraktijk in Meppel, gelegen aan de Isala Klinieken. De praktijk is geopend buiten reguliere openingstijden van huisartspraktijken, zoals ’s avonds, ’s nachts en in het weekend.

De Huisartsenpost Meppel Isala werkt samen met huisartsen uit de regio Zuid-West Drenthe en biedt medische zorg aan patiënten in de avond, nacht en weekenden. Het team bestaat uit huisartsen, doktersassistenten, triagisten en chauffeurs van de huisartsenwagen. De huisartsenpost biedt spoedeisende hulp aan patiënten met medische problemen, die niet tot de volgende dag kunnen wachten.

De huisartsenpost is telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 0900-1120112. Wanneer patiënten de huisartsenpost bellen, krijgen ze allereerst een triagist aan de lijn. De triagist is opgeleid om door middel van het stellen van vragen te beoordelen welke zorg patiënten nodig hebben. Op basis hiervan wordt patiënten geadviseerd over wat ze kunnen doen en welke acties ze moeten ondernemen. In sommige gevallen wordt er direct een afspraak met een huisarts ingepland.

Huisartsenpost Meppel Isala is gevestigd op het terrein van de Isala Klinieken in Meppel. De huisartsenpost is geopend buiten de reguliere openingstijden van de huisartspraktijken in de regio. De openingstijden zijn van maandag tot en met vrijdag van 17:00 uur tot 08:00 uur de volgende ochtend. Op zaterdag, zondag en feestdagen is de huisartsenpost 24 uur per dag geopend.

Patiënten kunnen op de huisartsenpost terecht voor medische zorg, die niet tot de volgende dag kan wachten. Hierbij kan gedacht worden aan spoedeisende klachten, zoals bijvoorbeeld verwondingen na een val, heftige pijnklachten, een ongewone verergering van een bestaande aandoening, koorts bij jonge kinderen en verwardheid bij ouderen.

Veelgestelde vragen over Huisartsenpost Meppel Isala:

1. Ik heb een medisch probleem en kan niet wachten tot mijn huisartspraktijk weer open is. Kan ik terecht bij de huisartsenpost?
Ja, als je een medisch probleem hebt, dat niet tot de volgende dag kan wachten, kun je terecht bij de huisartsenpost. Het is wel belangrijk om eerst te bellen met het telefoonnummer 0900-1120112. De triagist beoordeelt op basis van jouw klachten welke zorg je nodig hebt en maakt indien nodig een afspraak met een huisarts.

2. Wat is een triagist en wat doet hij/zij bij de huisartsenpost?
Een triagist is een medewerker van de huisartsenpost, die opgeleid is om door middel van het stellen van vragen te beoordelen welke zorg patiënten nodig hebben. Op basis hiervan wordt patiënten geadviseerd over wat ze kunnen doen en welke acties ze moeten ondernemen. In sommige gevallen wordt er direct een afspraak met een huisarts ingepland.

3. Kan ik zonder afspraak terecht bij de huisartsenpost?
Nee, het is niet mogelijk om zonder afspraak terecht te komen bij de huisartsenpost. Als je een medisch probleem hebt, dat niet tot de volgende dag kan wachten, kun je bellen met het telefoonnummer 0900-1120112. De triagist beoordeelt op basis van jouw klachten welke zorg je nodig hebt en maakt indien nodig een afspraak met een huisarts.

4. Hoe lang duurt het voordat ik terecht kan bij de huisartsenpost?
Dit is afhankelijk van de aard van de klachten. Als de klachten spoedeisend zijn, zal de triagist direct een afspraak met een huisarts inplannen. Bij minder urgente klachten kan de wachttijd langer zijn.

5. Kan ik met alle medische problemen terecht bij de huisartsenpost?
Nee, niet alle medische problemen kunnen worden behandeld op de huisartsenpost. De huisartsenpost is alleen geopend voor spoedeisende klachten, die niet tot de volgende dag kunnen wachten. Hierbij kan gedacht worden aan verwondingen na een val, heftige pijnklachten, een ongewone verergering van een bestaande aandoening, koorts bij jonge kinderen en verwardheid bij ouderen. Voor minder urgente klachten kun je contact opnemen met je eigen huisartspraktijk.

6. Moet ik betalen voor zorg bij de huisartsenpost?
Ja, voor zorg bij de huisartsenpost geldt het eigen risico van de zorgverzekering. Dit betekent dat je de kosten zelf moet betalen, tot het bedrag van het eigen risico. Als je een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten, kunnen de kosten worden vergoed.

7. Kan ik bij de huisartsenpost terecht voor een herhaalrecept of een verwijsbrief?
Nee, voor herhaalrecepten of verwijsbrieven moet je contact opnemen met je eigen huisartspraktijk. De huisartsenpost is alleen geopend voor spoedeisende klachten, die niet tot de volgende dag kunnen wachten.

In conclusie biedt Huisartsenpost Meppel Isala spoedeisende medische zorg aan patiënten in de avond-, nacht- en weekenduren. Op basis van de klachten wordt er samen met de patiënt bepaald welke zorg nodig is. Het is belangrijk om eerst te bellen naar het telefoonnummer 0900-1120112, zodat de triagist kan beoordelen of een afspraak nodig is. Er kan alleen terecht bij de huisartsenpost voor spoedeisende klachten, die niet tot de volgende dag kunnen wachten. De kosten voor zorg bij de huisartsenpost vallen onder het eigen risico.

huisartsenpost emmen contact

Een huisartsenpost kan van cruciaal belang zijn voor patiënten die medische hulp nodig hebben buiten de reguliere werktijden van hun huisarts. In de regio Emmen is de huisartsenpost Emmen een belangrijke medische voorziening voor patiënten die buiten de reguliere werktijden dringende medische hulp nodig hebben. In dit artikel bespreken we alles wat u moet weten over de huisartsenpost Emmen contact en hoe u er professionele medische zorg kunt krijgen.

Wat is huisartsenpost Emmen contact?

In de regio Emmen is de huisartsenpost Emmen contact de medische voorziening die dienst doet buiten de reguliere werktijden van uw huisarts. Het biedt dringende medische zorg aan patiënten in de regio Emmen op avonden, weekenden en feestdagen. De huisartsenpost wordt bemand door huisartsen en verpleegkundigen die gespecialiseerd zijn in spoedeisende medische zorg. Zij bieden telefonische consulten, huisbezoeken aan huisartspraktijken en directe medische zorg in de huisartsenpost zelf.

Hoe werkt huisartsenpost Emmen?

De huisartsenpost Emmen contact werkt als een aanvulling op de diensten die uw eigen huisarts biedt. Het wordt bemand door medische professionals die gespecialiseerd zijn in spoedeisende zorg. Als u tijdens de reguliere werktijden van uw huisarts dringende medische zorg nodig heeft, dan moet u contact opnemen met uw eigen huisarts of als deze niet beschikbaar is, de vervangende huisarts in uw praktijk. Als uw huisarts buiten werktijd niet beschikbaar is, dan kunt u contact opnemen met de huisartsenpost.

Bij de huisartsenpost wordt u eerst telefonisch gescreend om vast te stellen wat voor soort zorg u nodig heeft. Een medisch professional beoordeelt uw conditie en kan beslissen dat u telefonisch geholpen kunt worden, dat er een huisbezoek nodig is of dat u onmiddellijk naar de huisartsenpost moet komen. Als u naar de huisartsenpost komt, dan wordt u eerst triageert voordat u door een huisarts gezien wordt. Triage is een beoordelingssysteem dat gebaseerd is op de ernst van uw symptomen. Als u minder ernstige klachten hebt, dan kan deze beoordeling nogal snel verlopen, maar als u meer ernstige klachten hebt, dan willen de huisartsenpostpersoneel uw conditie goed in kaart brengen voordat u medische hulp krijgt.

De huisartsenpost wordt door verschillende huisartsen uit de regio bemand. Als u naar de huisartsenpost komt, dan kan het zijn dat u door een onbekende huisarts wordt gezien. Deze huisarts heeft echter toegang tot uw volledige medische geschiedenis en heeft toegang tot uw patiëntengegevens om u zo goed mogelijk te kunnen behandelen. Het is belangrijk om te weten dat de huisartsenpost geen vervanging is voor uw reguliere huisarts. U moet uw huisarts op de hoogte stellen van elke behandeling die u bij de huisartsenpost heeft gekregen.

Wanneer moet ik de huisartsenpost Emmen contact opnemen?

U moet de huisartsenpost Emmen contact opnemen als u dringende medische hulp nodig hebt buiten de reguliere werktijden van uw huisarts. Dit kan variëren van kleine klachten die niet kunnen wachten tot grote gezondheidsproblemen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van situaties waarin u de huisartsenpost moet contacteren:

– Koorts bij kinderen jonger dan drie maanden;
– Alarmsymptomen zoals piepende ademhaling, hevige benauwdheid, een ernstig verminderde ademhaling, blauwe lippen of een plotselinge, hevige allergische reactie;
– Ernstige en onverklaarbare pijn op de borst, kaak of arm;
– Onverklaarbaar bewustzijnsverlies;
– Ernstige verwondingen zoals grote snijwonden of botbreuken;
– Raadpleeg ook de website van de huisartsenpost Emmen voor meer informatie over wanneer u contact moet opnemen.

FAQs

Hieronder vindt u enkele van de meest gestelde vragen over de huisartsenpost Emmen contact.

1. Hoe kan ik de huisartsenpost Emmen contact vinden?

U kunt de huisartsenpost Emmen bereiken op telefoonnummer 0900-1120112. Dit nummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar.

2. Wat is het adres van de huisartsenpost Emmen?

De huisartsenpost Emmen is gevestigd aan de Boermarkeweg 60 in Emmen.

3. Hoe moet ik mij voorbereiden op mijn bezoek aan de huisartsenpost Emmen?

Als u naar de huisartsenpost gaat, neem dan uw verzekeringsgegevens en identificatie mee. Als u medicijnen gebruikt, neem dan een lijst met de namen en doseringen van de medicijnen mee. Het kan ook handig zijn om iets te lezen mee te nemen, aangezien het wachten op medische hulp bij de huisartsenpost soms wat langer kan duren.

4. Wat is de wachttijd bij de huisartsenpost Emmen?

De wachttijd bij de huisartsenpost varieert afhankelijk van de ernst van uw symptomen. Spoedeisende gevallen worden meteen behandeld, terwijl minder ernstige klachten soms langer kunnen wachten. Als u twijfelt, kunt u altijd telefonisch contact opnemen met de huisartsenpost om te vragen wat de verwachte wachttijd is.

5. Kan ik zonder afspraak naar de huisartsenpost Emmen gaan?

Ja, u kunt zonder afspraak naar de huisartsenpost, maar u moet eerst telefonisch contact met hen opnemen. Op deze manier kunnen ze uw conditie beoordelen en u vertellen of u naar de huisartsenpost moet komen of dat u telefonisch of langs uw huisarts geholpen kunt worden.

Conclusie

De huisartsenpost Emmen contact is een belangrijke medische voorziening voor patiënten in de regio Emmen die dringende medische hulp nodig hebben buiten de reguliere werktijden van hun huisarts. Als u denkt dat u dringende medische hulp nodig hebt, dan moet u 0900-1120112 bellen om in contact te komen met de huisartsenpost. De huisartsenpost biedt een breed scala aan medische diensten, waaronder telefonische consulten, huisbezoeken en medische zorg op de huisartsenpost. Het is belangrijk om te weten dat de huisartsenpost geen vervangende dienst is voor uw reguliere huisarts, dus u moet uw huisarts altijd op de hoogte stellen van elke behandeling die u bij de huisartsenpost heeft gekregen.

Images related to the topic centrale huisartsendienst drenthe post meppel

Drukkerijmuseum Meppel sluit definitief & laatste voorbereidingen voor paasvuren | Drenthe Nu
Drukkerijmuseum Meppel sluit definitief & laatste voorbereidingen voor paasvuren | Drenthe Nu

Article link: centrale huisartsendienst drenthe post meppel.

Learn more about the topic centrale huisartsendienst drenthe post meppel.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *