Skip to content
Trang chủ » Castorstraat Alphen aan den Rijn: Ontdek de Geheimen van deze Geweldige Straat en Wees Verbaasd!

Castorstraat Alphen aan den Rijn: Ontdek de Geheimen van deze Geweldige Straat en Wees Verbaasd!

Trein Cabinerit / Leiden – Alphen a/d Rijn – Woerden – Utrecht / ICM Intercity / Jan 2018

castorstraat alphen aan den rijn

Castorstraat Alphen aan den Rijn: Een Historische Straat met Toekomstige Ontwikkelingen

De Castorstraat in Alphen aan den Rijn is een historische straat die in het oosten van de stad gelegen is. Het is een woonwijk die voornamelijk bestaat uit eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen uit de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De straat is vernoemd naar de heldere ster Castor, die deel uitmaakt van het sterrenbeeld Tweelingen.

Locatie van de Castorstraat

De Castorstraat ligt in het oosten van Alphen aan den Rijn en is onderdeel van de wijk Kerk en Zanen. De straat loopt van noord naar zuid en is ongeveer 450 meter lang. Aan beide zijden van de straat staan woningen met voortuinen en achtertuinen. De straat is goed bereikbaar met de auto en er zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

Kenmerken van de huizen in de Castorstraat

De woningen in de Castorstraat zijn voornamelijk gebouwd in de jaren zestig en zeventig. Het zijn eenvoudige eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen met een tuin aan de voor- en achterzijde. De woningen zijn over het algemeen ruim opgezet en beschikken over voldoende slaapkamers en bergruimte. Veel woningen hebben een schuin dak met dakpannen. Aan de voorzijde van veel woningen is een klein voortuintje met een pad naar de voordeur. Aan de achterzijde is meestal een grotere tuin met een terras en grasveld.

Bewoners van de Castorstraat

De bewoners van de Castorstraat zijn over het algemeen gezinnen met kinderen en ouderen die al lange tijd in de straat wonen. De straat heeft een gezellige en rustige uitstraling. In de zomermaanden wordt er gezamenlijk gebarbecued en er worden regelmatig straatfeesten georganiseerd. De bewoners van de Castorstraat zijn betrokken bij elkaar en helpen elkaar waar nodig.

Voorzieningen rondom de Castorstraat

In de omgeving van de Castorstraat zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Op loopafstand bevindt zich een kleine supermarkt voor dagelijkse boodschappen. Daarnaast zijn er meerdere basisscholen en een middelbare school in de buurt. Ook zijn er sportfaciliteiten, zoals voetbal- en tennisverenigingen. Voor ontspanning en vermaak is er een bioscoop en een groot winkelcentrum vlakbij. De woningen in de Castorstraat liggen gunstig ten opzichte van het openbaar vervoer. Er zijn meerdere bushaltes in de buurt en het treinstation is op fietsafstand.

Geschiedenis van de Castorstraat

De Castorstraat is gebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De wijk Kerk en Zanen waar de straat in ligt, is een uitbreidingswijk van Alphen aan den Rijn. In de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw groeide Alphen aan den Rijn snel en was er behoefte aan nieuwe woningen. De straten in de wijk Kerk en Zanen zijn vernoemd naar sterrenbeelden, planeten en andere hemellichamen. Zo is er bijvoorbeeld ook een straat genaamd Orionstraat.

Toekomstige ontwikkelingen rondom de Castorstraat

De gemeente Alphen aan den Rijn werkt aan plannen om de wijk Kerk en Zanen verder te ontwikkelen. Er zijn plannen om meer groen aan te leggen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken in de wijk. Daarnaast zijn er plannen om nieuwe woningen te bouwen in de wijk, waaronder sociale huurwoningen. Hierdoor zal de buurt gemêleerder worden en ontstaat er meer diversiteit in woningaanbod.

FAQs

Wat is de geschiedenis van de Castorstraat in Alphen aan den Rijn?

De Castorstraat is gebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw als onderdeel van de uitbreidingswijk Kerk en Zanen. De straat is vernoemd naar de heldere ster Castor.

Hoe zijn de woningen in de Castorstraat gebouwd?

De woningen in de Castorstraat zijn eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen gebouwd in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw. De woningen zijn ruim opgezet en beschikken over voldoende slaapkamers en bergruimte. Veel woningen hebben een schuin dak met dakpannen.

Wie wonen er in de Castorstraat?

De bewoners van de Castorstraat zijn over het algemeen gezinnen met kinderen en ouderen die al lange tijd in de straat wonen. De straat heeft een gezellige en rustige uitstraling.

Wat is er te doen in de omgeving van de Castorstraat?

In de omgeving van de Castorstraat zijn voldoende voorzieningen aanwezig. Op loopafstand bevindt zich een kleine supermarkt, meerdere basisscholen en een middelbare school. Ook zijn er sportfaciliteiten, zoals voetbal- en tennisverenigingen. Voor ontspanning en vermaak is er een bioscoop en een groot winkelcentrum vlakbij.

Zijn er plannen voor de ontwikkeling van de wijk Kerk en Zanen waar de Castorstraat in ligt?

Ja, de gemeente Alphen aan den Rijn werkt aan plannen om de wijk Kerk en Zanen verder te ontwikkelen. Er zijn plannen om meer groen aan te leggen en de verkeersveiligheid te verbeteren. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken in de wijk en om nieuwe woningen te bouwen, waaronder sociale huurwoningen.

Keywords searched by users: castorstraat alphen aan den rijn

Categories: Top 72 castorstraat alphen aan den rijn

Trein Cabinerit / Leiden – Alphen a/d Rijn – Woerden – Utrecht / ICM Intercity / Jan 2018

See more here: smartekvn.com

Images related to the topic castorstraat alphen aan den rijn

Trein Cabinerit / Leiden – Alphen a/d Rijn – Woerden – Utrecht / ICM Intercity / Jan 2018
Trein Cabinerit / Leiden – Alphen a/d Rijn – Woerden – Utrecht / ICM Intercity / Jan 2018

Article link: castorstraat alphen aan den rijn.

Learn more about the topic castorstraat alphen aan den rijn.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *