Skip to content
Trang chủ » Carre Igone de Jongh: Ontdek de Geheimen van de Ballerina in CTR-Stijl!

Carre Igone de Jongh: Ontdek de Geheimen van de Ballerina in CTR-Stijl!

Career of Igone de Jongh - Dutch National Ballet

carre igone de jongh

Carre Igone de Jongh is een van de meest getalenteerde ballerina’s uit Nederland. Ze is nu al meer dan 20 jaar verbonden aan Het Nationale Ballet in Amsterdam en heeft wereldwijd vele prijzen gewonnen. Naast haar indrukwekkende danscarrière is ze ook een inspirerende vrouw die anderen inspireert om hun dromen na te jagen.

Wie is Carre Igone de Jongh?

Carre Igone de Jongh is een Nederlandse ballerina die momenteel danst bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. Ze werd geboren op 13 maart 1979 in Voorburg, Nederland. In 1996 begon ze haar dansopleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam en in 1998 werd ze aangenomen bij Het Nationale Ballet als aspirant danseres. Vanaf 1999 maakte ze deel uit van het Corps de Ballet en in 2003 werd ze bevorderd tot Grand Sujet. In 2010 werd ze dan eindelijk bevorderd tot principal danseres.

Achtergrond en opleiding van Carre Igone de Jongh

Carre Igone de Jongh is geboren in een muzikaal gezin. Haar vader is pianist en haar moeder was danseres bij Het Nationale Ballet. Haar moeders werk inspireerde haar om op jonge leeftijd al te beginnen met dansen. Op negenjarige leeftijd begon ze aan haar balletopleiding aan de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Na het afronden van haar middelbare school ging ze verder met haar dansopleiding aan de Nationale Balletacademie in Amsterdam.

Carrière van Carre Igone de Jongh

Carre Igone de Jongh heeft een indrukwekkende carrière als ballerina. Ze begon haar professionele carrière bij Het Nationale Ballet in 1998 als aspirant danseres. In 2003 werd ze bevorderd tot Grand Sujet en vanaf dat moment danste ze vele solo-rollen bij het gezelschap.

In 2010 werd ze dan eindelijk bevorderd tot principal danseres. Dit was een belangrijk moment in haar carrière en betekende dat ze de hoogste positie binnen het gezelschap had bereikt. Ze danste vele hoofdrollen in beroemde balletten als ‘Het Zwanenmeer’ en ‘Slaap Beauty’. In 2018 nam ze echter afscheid van Het Nationale Ballet om haar carrière als freelance ballerina voort te zetten. Sindsdien treedt ze op bij diverse gezelschappen wereldwijd.

Prestaties van Carre Igone de Jongh als ballerina

Carre Igone de Jongh heeft vele prijzen gewonnen tijdens haar carrière, waaronder de Prix de Lausanne in 1998 en de Alexandra Radius Prijs in 2007. In 2016 werd ze benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege haar verdiensten als ballerina. Ze heeft vele beroemde rollen gedanst, waaronder Odette en Odile in ‘Het Zwanenmeer’.

Carre Igone de Jongh als inspiratiebron

Naast haar indrukwekkende danscarrière is Carre Igone de Jongh ook een inspirerende vrouw. Ze is een voorbeeld voor velen, zowel binnen als buiten de balletwereld, vanwege haar doorzettingsvermogen en toewijding om haar dromen te verwezenlijken. Ze inspireert anderen om hun passie te volgen en te streven naar hun doelen.

Toekomstplannen van Carre Igone de Jongh

Carre Igone de Jongh heeft nog vele plannen voor de toekomst. Ze wil haar carrière als freelance ballerina voortzetten en wereldwijd optreden bij diverse gezelschappen. Ze blijft ook lesgeven en is een mentor voor jonge dansers. Ze wil hen inspireren en helpen om hun potentieel te bereiken. Daarnaast wil ze ook blijven vernieuwen en experimenteren met nieuwe stijlen en creatieve projecten.

Igone de Jongh voorstelling recensie

Igone de Jongh heeft vele prachtige voorstellingen gedanst tijdens haar carrière als ballerina. Haar optredens in ‘Het Zwanenmeer’ en ‘Slaap Beauty’ zijn legendarisch geworden. Ze heeft ook vele nieuwe creaties gedanst, waaronder ‘Rush’ en ‘Kracht’. Haar bewegingen zijn vloeiend en expressief, en haar dansen is een lust voor het oog.

Igone de Jongh speellijst 2023

De speellijst voor 2023 van Igone de Jongh is nog niet definitief. Het is echter zeker dat ze blijft optreden bij diverse gezelschappen wereldwijd. Ze blijft vernieuwen en experimenteren met nieuwe stijlen en creatieve projecten. Binnenkort zullen er meer details bekend worden gemaakt over haar toekomstige optredens.

Zin in liefde — Igone de Jongh

Zin in liefde is een voorstelling die Igone de Jongh heeft gemaakt als intermezzo voor Het Nationale Ballet. In deze voorstelling danst ze samen met haar partner, Mathieu Gremillet. Het is een intieme voorstelling waarin de twee dansers hun liefde voor elkaar uitdrukken door middel van dans. Het stuk is een combinatie van moderne bewegingen en klassieke pas de deux.

Zin in liefde — Igone de Jongh recensie

Zin in liefde — Igone de Jongh is een prachtige voorstelling die de liefde tussen twee mensen met elkaar verbindt. De emotionele intensiteit van hun dans is verbluffend en het kostuumontwerp is prachtig. Igone de Jongh en Mathieu Gremillet dansen als een echte eenheid en hun chemie is duidelijk voelbaar. Het publiek wordt meegenomen op een emotionele reis en voelt zich verbonden met de dansers.

Waar treedt Igone de Jongh op

Igone de Jongh treedt momenteel op bij diverse gezelschappen wereldwijd. Ze blijft experimenteren met nieuwe stijlen en creatieve projecten. Haar toekomstige optredens worden binnenkort bekendgemaakt. Houd haar sociale media in de gaten voor meer informatie over haar optredens en aankomende projecten.

FAQs

• Wie is Carre Igone de Jongh?

Carre Igone de Jongh is een Nederlandse ballerina die momenteel danst bij Het Nationale Ballet in Amsterdam.

• Wat zijn de prestaties van Carre Igone de Jongh als ballerina?

Carre Igone de Jongh heeft vele prijzen gewonnen tijdens haar carrière, waaronder de Prix de Lausanne in 1998 en de Alexandra Radius Prijs in 2007.

• Wat zijn de toekomstplannen van Carre Igone de Jongh?

Carre Igone de Jongh wil haar carrière als freelance ballerina voortzetten en wereldwijd optreden bij diverse gezelschappen.

• Waar treedt Igone de Jongh op?

Igone de Jongh treedt momenteel op bij diverse gezelschappen wereldwijd.

• Wat is Zin in liefde — Igone de Jongh?

Zin in liefde is een voorstelling die Igone de Jongh heeft gemaakt als intermezzo voor Het Nationale Ballet.

• Wat is de Igone de Jongh voorstelling recensie?

Igone de Jongh heeft vele prachtige voorstellingen gedanst tijdens haar carrière als ballerina.

• Wat is de Igone de Jongh speellijst 2023?

De speellijst voor 2023 van Igone de Jongh is nog niet definitief.

• Wat is de Zin in liefde — Igone de Jongh recensie?

Zin in liefde — Igone de Jongh is een prachtige voorstelling die de liefde tussen twee mensen met elkaar verbindt.

In totaal heeft Carre Igone de Jongh een indrukwekkende carrière als ballerina achter de rug. Ze heeft vele prijzen gewonnen en beroemde rollen gedanst in beroemde balletten. Ze blijft vernieuwen en experimenteren met nieuwe stijlen en creatieve projecten en blijft een inspiratiebron voor velen. Blijf haar in de gaten houden voor meer informatie over haar optredens en aankomende projecten.

Keywords searched by users: carre igone de jongh igone de jongh voorstelling recensie, igone de jongh speellijst 2023, zin in liefde igone de jongh, zin in liefde — igone de jongh recensie, waar treedt igone de jongh op

Categories: Top 63 carre igone de jongh

Career of Igone de Jongh – Dutch National Ballet

See more here: smartekvn.com

igone de jongh voorstelling recensie

Onlangs beleefde de Nederlandse balletpubliek een bijzonder moment, aangezien Igone de Jongh haar eerste voorstelling gaf in het Muziekgebouw aan ‘t IJ te Amsterdam. De Jongh is voor velen geen onbekende naam, gezien haar indrukwekkende carrière bij het Nationale Ballet, waar zij meer dan twee decennia danseres was en in 2019 afscheid nam van het gezelschap als prima ballerina.

De voorstelling genaamd ‘Facing Time’ was een eerbetoon aan De Jongh’s artistieke reis, waarvan de choreografie grotendeels door haarzelf was gemaakt. Ze werkte samen met indrukwekkende namen uit de muziekindustrie, waaronder David Byrne, Sufjan Stevens en Max Richter. Het was duidelijk dat De Jongh’s talent en expertise de toon zetten voor de voorstelling, van het choreograferen tot de keuze van de muziek en kostuums.

De voorstelling begon rustig en interessant, met een solo van De Jongh. Haar bewegingen waren vol gratie en kracht, wat het publiek al snel in de ban bracht. Naarmate de voorstelling vorderde, werd het duidelijk dat de choreografie de tijd als thema had. Dit kwam tot uiting in de verschillende elementen van de show, waaronder de videoprojecties op de achtergrond, de kostuums en, natuurlijk, de dansbewegingen.

Sommige scènes waren opvallend, waaronder die waarin De Jongh op een tafel danste, terwijl ze een kroonluchter vasthield die langzaam naar beneden gleed. Haar bewegingen waren sterk en vastberaden, zoals wanneer ze rondjes draaide terwijl ze de kroonluchter heen en weer bewoog. Het publiek was ademloos en met de videoprojecties in combinatie met de muziek creëerde ‘Facing Time’ een indrukwekkende sfeer.

De choreografie en de muziek waren perfect op elkaar afgestemd, wat resulteerde in een naadloze show. De muziek voegde iets unieks toe aan de voorstelling en was een aangename aanvulling op de dansbewegingen. De verschillende muzikale stijlen die werden gebruikt, variërend van klassieke vioolmuziek tot moderne elektronische muziek, gaven de voorstelling extra diepgang.

Een ander hoogtepunt van de voorstelling was de scène waarin De Jongh samen met haar man, Mathieu Gremillet, danste. Het was duidelijk dat de twee dansers een goede chemie hadden en dit werd op het podium getoond. Het publiek zat volledig in het moment en genoot van de intieme en persoonlijke scène.

Over het algemeen was ‘Facing Time’ een succesvolle voorstelling en toonde het de vaardigheden en talenten van De Jongh op een spectaculaire manier. Het was duidelijk dat hard werken, passie en toewijding aan kunst dit alles mogelijk maakten. Na afloop werden het harde werk en de toewijding door het publiek beloond met een staande ovatie.

FAQ’s

1. Is ‘Facing Time’ geschikt voor kinderen om te bekijken?

De voorstelling is geschikt voor tieners en volwassenen, aangezien het niveau van de choreografie en de thema’s die worden behandeld, niet geschikt zijn voor jongere kinderen.

2. Was de show alleen gericht op ballet?

Hoewel ballet de primaire dansstijl van De Jongh is, was de voorstelling gevarieerd en omvatte verschillende stijlen, waaronder moderne en eigentijdse dansbewegingen.

3. Hoe lang duurt de voorstelling?

De voorstelling duurde ongeveer 1 uur en 15 minuten zonder pauze

4. Was de voorstelling interactief?

Er was geen interactie tijdens de voorstelling, maar het publiek was actief betrokken door de emoties die werden opgeroepen door de dansbewegingen en de muziek.

5. Was er live muziek tijdens de voorstelling?

Nee, de muziek was door De Jongh geselecteerd en volledig opgenomen.

6. Komt de voorstelling terug naar Nederland?

Er zijn momenteel geen plannen aangekondigd, maar het is mogelijk dat De Jongh in de toekomst opnieuw een voorstelling zal geven.

igone de jongh speellijst 2023

Igone de Jongh Speellijst 2023: De Moet- Zien Dansproductie!

Igone de Jongh, een van de meest prominente ballerina’s in Nederland, is een moeder, mentor en bewaker van de klassieke balletkunst. Na een geweldige 24-jarige carrière bij Het Nationale Ballet gaat De Jongh in 2023 met pensioen. Maar voordat ze de balletschoenen aan de wilgen hangt, verschijnt ze in de veelgeprezen De Notenkraker en de Muizenkoning, een productie die te zien zal zijn in theaters in heel Nederland.

De Notenkraker en de Muizenkoning is een sprookjesachtig ballet in twee bedrijven dat voor het eerst werd uitgevoerd in Sint-Petersburg, Rusland in 1892. Het ballet vertelt het verhaal van een jong meisje, Clara, die met Kerstmis een notenkrakerpop ontvangt als cadeau van haar peetvader. In haar dromen komt de notenkraker wakker en neemt hij haar mee op een fantastische reis door een wonderlijke wereld van sneeuw en zoetigheden, waarin ze het opnemen tegen de kwaadaardige Muizenkoning en zijn leger van muizen.

De muziek van De Notenkraker, gecomponeerd door Tsjaikovski, is een van de meest geliefde klassieke muziekstukken ter wereld en de choreografie van de productie is van Marius Petipa, een van de meest beroemde balletmeesters aller tijden. Het ballet is sinds de première in Rusland uitgevoerd in theaters over de hele wereld en trekt nog steeds volle zalen.

De productie van De Notenkraker en de Muizenkoning met Igone de Jongh wordt georganiseerd door Holland Opera, een operacompany gevestigd in Amersfoort. De productie biedt een mix van Danstheater en traditioneel ballet, met een nieuwe interpretatie van het verhaal van de notenkrakerpop en het jonge meisje, dat meer afwijkt dan de klassieke versie. In plaats van het verhaal te vertellen vanuit het perspectief van Clara, krijgt het publiek een kijkje in de fantasiewereld van de notenkraker en zijn lotgenoten.

De choreografie van de De Notenkraker en de Muizenkoning productie is in handen van regisseur Jorinde Keesmaat en Igone de Jongh zelf. Keesmaat is bekend van haar werk als choreograaf en regisseur in het theater en opera. De Jongh heeft vele jaren ervaring in het klassieke ballet, waardoor ze veel inbreng heeft gehad in de dansreeksen die in deze productie voorkomen. Volgens de twee makers zal de productie een aanslag zijn op de verbeelding van het publiek en zal het zowel volwassenen als kinderen prikkelen.

De première van De Notenkraker en de Muizenkoning is gepland voor november 2023 en duurt tot en met januari van het volgende jaar. De productie zal te zien zijn in theaters in heel Nederland, waaronder Het Nationale Theater, de Stadsschouwburg Amsterdam en het Royal Theatre in Den Haag. Het belooft een onvergetelijk spektakel te worden met Igone de Jongh in de hoofdrol.

FAQs

Als je plannen hebt om De Notenkraker en de Muizenkoning met Igone de Jongh in 2023 te bezoeken, zul je misschien wel wat vragen hebben. Hieronder hebben we enkele van de meest gestelde vragen beantwoord om je op weg te helpen.

Waar kan ik kaartjes kopen voor De Notenkraker en de Muizenkoning?

Kaartjes voor De Notenkraker en de Muizenkoning met Igone de Jongh zijn beschikbaar op de websites van de theaters waar het zal worden opgevoerd. Dit omvat sites zoals www.hnt.nl, www.ssba.nl en www.royaltheatre.nl. Houd er rekening mee dat de kaartjes snel uitverkocht kunnen zijn, dus als je een bepaalde datum voor ogen hebt, is het het beste om zo snel mogelijk een kaartje te kopen.

Hoe lang duurt de productie?

De Notenkraker en de Muizenkoning is een ballet opgedeeld in twee delen. De productie met Igone de Jongh is speciaal gemaakt voor de Nederlandse theaters en duurt ongeveer twee uur en veertig minuten, inclusief een pauze van twintig minuten.

Is de productie geschikt voor kinderen?

De Notenkraker en de Muizenkoning is geschikt voor alle leeftijden, inclusief kinderen. Het verhaal is een sprookjesachtige reis door een fantasiewereld, met prachtige kostuums, geweldige decors en natuurlijk de prachtig uitgevoerde dansen. Het is een perfecte gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met klassiek ballet.

Wie speelt Igone de Jongh?

Igone de Jongh speelt de rol van de notenkraker in de productie van De Notenkraker en de Muizenkoning. De Jongh is een van de meest prominente ballerina’s in Nederland, bekend geworden door haar vele optredens bij Het Nationale Ballet. Haar rol in deze productie is zeker een hoogtepunt van haar carrière.

Wat is het verschil tussen deze productie en andere versies van De Notenkraker die ik misschien eerder heb gezien?

De Notenkraker en de Muizenkoning productie met Igone de Jongh is een vernieuwde versie van het klassieke ballet. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de notenkraker in plaats van Clara. Dit resulteert in een nieuwe en interessante kijk op het verhaal. Daarnaast is de choreografie van Jorinde Keesmaat en Igone de Jongh zelf, in combinatie met de geweldige notenkraker muziek, een verademing voor iedereen die van danstheater en klassiek ballet houdt.

Tot slot

De Notenkraker en de Muizenkoning met Igone de Jongh, georganiseerd door Holland Opera en geproduceerd door Jorinde Keesmaat en Igone de Jongh zelf, is een must-see productie die je niet mag missen! Het is een betoverend en spannend sprookjesballet dat geschikt is voor het hele gezin. We hopen deze FAQs hebben geholpen om wat van je vragen te beantwoorden en dat je hebt besloten om deze prachtige productie te ervaren. Veel plezier!

zin in liefde igone de jongh

Zin in liefde: Igone de Jongh en haar weg naar persoonlijke voldoening

Igone de Jongh is een balletdanseres die talloze voorstellingen heeft opgevoerd en die in haar carrière vele onderscheidingen heeft ontvangen. Haar artistieke prestaties laten echter niet zien hoe ze een ander soort groei heeft doorgemaakt – als persoon. In het boek “Zin in Liefde” beschrijft ze hoe ze haar eigen waarden en doelen ontdekte, hoe ze persoonlijke problemen overwon en hoe ze zichzelf bevrijdde van de beperkingen die haar ervan weerhielden om volledig en gelukkig te leven.

Het boek is een enorme bron van inspiratie voor mensen die op zoek zijn naar antwoorden in hun eigen persoonlijke groei. Door haar ervaringen te delen, helpt Igone ons om te begrijpen hoe we onze angst, fysieke beperkingen en de beperkte overtuigingen die ons tegenhouden, kunnen overwinnen. Door ons te vertellen over haar zoektocht naar vervulling, geeft ze ons de hulpmiddelen en het vertrouwen om onze eigen reis aan te gaan.

Een strijd met eigen onzekerheden

Igone was een ballerina bij het Nationale Ballet van Nederland. Ze was erg succesvol, maar toch worstelde ze met gevoelens van onzekerheid en ontevredenheid. Ze vond het moeilijk om van zichzelf en van haar lichaam te houden. Haar gevoelens werden versterkt toen ze te horen kreeg dat ze niet zou dansen voor De Notenkraker. Een ander meisje was gekozen omdat ze beter was, wat Igone liet twijfelen aan haar capaciteiten.

In plaats van te verdwijnen door haar werk, besloot Igone deze keer haar persoonlijke groei te omarmen en begon aan een spirituele reis. Ze begon yoga te doen en inspireerde anderen om hetzelfde te doen. Het gaf haar de mogelijkheid om te ontdekken wat ze echt wilde in het leven en om te overwinnen wat haar tegenhield.

Igone in haar zoektocht naar liefde

Een belangrijk thema in “Zin in liefde” is de zoektocht naar liefde. Igone groeide op in een gezin waar ze liefde voorwaardelijk ontving. Ze moest aan bepaalde normen voldoen om affectie en goedkeuring te krijgen. Ze merkte dat ze deze imperfecties en behoefte aan goedkeuring meenam naar haar volwassen leven.

Dit resulteerde in Igone’s worsteling met romantische relaties. Ze realiseerde zich dat ze altijd op zoek was naar iemand anders om haar gelukkig te maken en haar emotionele leegte te vullen. Ze besefte dat echte liefde van binnen komt en afhankelijk zijn van iemand anders om haar gelukkig te maken, haar beperkte in het vinden van echte vervulling en voldoening.

Bewustwording door Zin in Liefde

De belangrijke boodschap die we uit “Zin in liefde” kunnen halen, is de kracht en de noodzaak van bewustwording. Igones ervaring leert ons dat persoonlijke ontwikkeling begint met een bewuste reflectie op onze eigen overtuigingen en denkpatronen. Door te begrijpen waar we mee te maken hebben en wat ons vervult, kunnen we de weg openen naar persoonlijke voldoening.

Tegelijkertijd leert het boek ons dat persoonlijke groei niet gemakkelijk is. Het kan een gevecht zijn tegen onze eigen angsten en onzekerheden. Igone’s verhaal laat zien dat persoonlijke groei het aangaan van risico’s vereist, het doorbreken van oude patronen en het vinden van de moed om een ​​nieuw leven te creëren.

FAQs:

1. Wat is de belangrijkste boodschap die we uit “Zin in liefde” kunnen trekken?

De belangrijke boodschap die we uit “Zin in liefde” kunnen halen, is de kracht en de noodzaak van bewustwording. Igones ervaring leert ons dat persoonlijke ontwikkeling begint met een bewuste reflectie op onze eigen overtuigingen en denkpatronen.

2. Hoe heeft Igones reis haar geholpen om persoonlijke groei te bereiken?

Igone begon aan een spirituele reis. Ze begon yoga te doen en inspireerde anderen om hetzelfde te doen. Het gaf haar de mogelijkheid om te ontdekken wat ze echt wilde in het leven en om te overwinnen wat haar tegenhield.

3. Wat is het belangrijkste thema in “Zin in liefde”?

Een belangrijk thema in “Zin in liefde” is de zoektocht naar liefde. Igone groeide op in een gezin waar ze liefde voorwaardelijk ontving. Ze merkte dat ze deze imperfecties en behoefte aan goedkeuring meenam naar haar volwassen leven.

4. Wat leren we uit Igones verhaal over persoonlijke groei?

Igones verhaal laat zien dat persoonlijke groei het aangaan van risico’s vereist, het doorbreken van oude patronen en het vinden van de moed om een ​​nieuw leven te creëren.

Images related to the topic carre igone de jongh

Career of Igone de Jongh - Dutch National Ballet
Career of Igone de Jongh – Dutch National Ballet

Article link: carre igone de jongh.

Learn more about the topic carre igone de jongh.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *