Skip to content
Trang chủ » Carel van Manderstraat Hengelo – Ontdek de verborgen parel van deze buurt!

Carel van Manderstraat Hengelo – Ontdek de verborgen parel van deze buurt!

UITRUK T.A.S. / HV  BRANDWEER HENGELO 05-1131 / 05-1171  01-06-2018

carel van manderstraat hengelo

Ligging van de Carel van Manderstraat Hengelo

De Carel van Manderstraat is een straat in Hengelo, een stad in de provincie Overijssel in Nederland. Het is gelegen in de wijk Groot Driene, een groene en kindvriendelijke wijk in het oosten van de stad. De Carel van Manderstraat is een zijstraat van de Drienerstraat, die bekend staat als de belangrijkste winkelstraat van Groot Driene. Het loopt parallel aan de Stationstraat, die het centrum van Hengelo verbindt met het treinstation Hengelo.

Geschiedenis van de Carel van Manderstraat Hengelo

De Carel van Manderstraat is vernoemd naar Carel van Mander, een bekende Nederlandse schilder uit de 16e eeuw. De straat werd gebouwd in de jaren 70 en 80, toen er behoefte was aan nieuwe woonruimte in Hengelo. De wijk Groot Driene werd ontworpen als een moderne, ruim opgezette wijk met veel groen en voorzieningen voor gezinnen. De Carel van Manderstraat is een van de straten in de wijk die deze visie belichaamt.

Architectuur van de gebouwen in de Carel van Manderstraat Hengelo

De gebouwen in de Carel van Manderstraat zijn voornamelijk appartementencomplexen met twee of drie verdiepingen. Ze hebben een moderne architectuur met rechte lijnen en een plat dak. Sommige gebouwen hebben een karakteristieke gevel, zoals het gebouw op nummer 39 met de rode bakstenen en het gebouw op nummer 30 met de blauwe tegels. De appartementen zijn ruim en licht en hebben vaak een balkon of terras. Er zijn ook enkele vrijstaande huizen aan de rand van de Carel van Manderstraat.

Woonruimtes en bedrijven in de Carel van Manderstraat Hengelo

De Carel van Manderstraat is voornamelijk een woonstraat met appartementen en enkele vrijstaande huizen. Er zijn echter ook enkele bedrijven gevestigd, zoals een fysiotherapeut en een tandartspraktijk. Op de hoek van de Carel van Manderstraat en de Drienerstraat bevindt zich een supermarkt, waardoor de dagelijkse boodschappen gemakkelijk te doen zijn.

Openbaar vervoer en bereikbaarheid van de Carel van Manderstraat Hengelo

De Carel van Manderstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Op loopafstand bevindt zich treinstation Hengelo, van waaruit er rechtstreekse verbindingen zijn naar steden als Amsterdam, Rotterdam en Groningen. Ook zijn er diverse buslijnen die door Groot Driene rijden en de rest van Hengelo bedienen. Met de auto is de Carel van Manderstraat gemakkelijk bereikbaar via de A1 en de N743.

Voorzieningen en faciliteiten in en rondom de Carel van Manderstraat Hengelo

In de wijk Groot Driene zijn veel voorzieningen en faciliteiten voor gezinnen en ouderen. Zo zijn er diverse basisscholen en een middelbare school in de buurt van de Carel van Manderstraat. Ook zijn er verschillende sportclubs en fitnesscentra in de buurt, zoals een voetbalclub, een tennisvereniging en een zwembad. Daarnaast zijn er diverse winkels en restaurants te vinden rondom de Drienerstraat en het centrum van Hengelo.

Sociale activiteiten en evenementen in de Carel van Manderstraat Hengelo

Er worden regelmatig sociaal-culturele activiteiten en evenementen georganiseerd in Hengelo en omgeving. Zo is er een jaarlijks muziekfestival, het BAM (Big Art and Music) festival, dat plaatsvindt in het centrum van Hengelo. Ook is er het muziektheaterfestival ‘Op de planken’, dat jaarlijks in het Rabotheater wordt gehouden. Daarnaast zijn er verschillende andere culturele activiteiten, zoals tentoonstellingen in het Stadsmuseum Hengelo en evenementen in het poppodium Metropool.

Veiligheid en criminaliteit in de Carel van Manderstraat Hengelo

Over het algemeen is de Carel van Manderstraat een veilige buurt. Er is weinig sprake van criminaliteit en de sfeer is rustig en vriendelijk. Het is echter altijd verstandig om de algemene veiligheidsregels in acht te nemen, zoals het sluiten van ramen en deuren en het goed verlichten van de buitenkant van het huis.

Toekomstige ontwikkelingen van de Carel van Manderstraat Hengelo

Er zijn momenteel geen specifieke ontwikkelingsplannen voor de Carel van Manderstraat. Wel zijn er plannen om de wijk Groot Driene duurzamer te maken, bijvoorbeeld door het creëren van meer groene ruimtes en het verminderen van het gebruik van fossiele brandstoffen. Ook wordt er gekeken naar mogelijkheden om het openbaar vervoer te verbeteren en de fietspaden rondom de Carel van Manderstraat te vernieuwen.

FAQs over de Carel van Manderstraat Hengelo

Wat zijn de populairste voorzieningen in de buurt van de Carel van Manderstraat?

De populairste voorzieningen in de buurt van de Carel van Manderstraat zijn de supermarkt op de hoek van de Drienerstraat en de diverse sportclubs in de buurt.

Hoe is de bereikbaarheid van de Carel van Manderstraat?

De Carel van Manderstraat is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Treinstation Hengelo is op loopafstand en er zijn diverse buslijnen die door Groot Driene rijden. Met de auto is het gemakkelijk bereikbaar via de A1 en de N743.

Wat zijn enkele sociale activiteiten in de buurt van de Carel van Manderstraat?

Enkele sociale activiteiten in de buurt van de Carel van Manderstraat zijn het BAM festival, het muziektheaterfestival ‘Op de planken’ en tentoonstellingen in het Stadsmuseum Hengelo.

Hoe veilig is de Carel van Manderstraat?

Over het algemeen is de Carel van Manderstraat een veilige buurt. Er is weinig sprake van criminaliteit en de sfeer is rustig en vriendelijk. Het is echter altijd verstandig om de algemene veiligheidsregels in acht te nemen.

Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen van de Carel van Manderstraat?

Er zijn momenteel geen specifieke ontwikkelingsplannen voor de Carel van Manderstraat, maar er wordt gekeken naar mogelijkheden om de wijk Groot Driene duurzamer te maken en het openbaar vervoer te verbeteren.

Keywords searched by users: carel van manderstraat hengelo

Categories: Top 55 carel van manderstraat hengelo

UITRUK T.A.S. / HV BRANDWEER HENGELO 05-1131 / 05-1171 01-06-2018

See more here: smartekvn.com

Images related to the topic carel van manderstraat hengelo

UITRUK T.A.S. / HV  BRANDWEER HENGELO 05-1131 / 05-1171  01-06-2018
UITRUK T.A.S. / HV BRANDWEER HENGELO 05-1131 / 05-1171 01-06-2018

Article link: carel van manderstraat hengelo.

Learn more about the topic carel van manderstraat hengelo.

See more: https://smartekvn.com/category/blognl blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *